Bijgewerkt privacybeleid
Dua Lipa: zangeres, model, feministe én beauty queen | ICI PARIS XL

Helemaal Dua Lipa

| Top Topical

Dua Lipa

Ze won twee Grammy Awards, is het gezicht van een groot beautymerk en wordt de stem van haar generatie genoemd. Hoog tijd om Dua Lipa wat beter te leren kennen. Want deze beauty is ‘Hotter than Hell’!

Amper 24 is ze, maar Dua Lipa lijkt al een heel leven geleid te hebben. Zo woonde ze als tiener in haar eentje in Londen, verdiende ze (ook als tiener!) een centje bij als model en serveerster en scoorde ze intussen al meerdere wereldhits. Bovendien hoor je haar dijk van een stem niet alleen in haar catchy pop songs, maar ook in haar (politieke) uitingen als uitgesproken feministe. Intussen is ze al een tijdje samen met het Palestijnse model Anwar Hadid (yep, de jongere broer van Gigi en Bella).

From Kosovo with love

Met een naam als Dua Lipa op je paspoort is het niet meer dan normaal dat je een leven in de schijnwerpers mag verwachten. Nochtans had de Kosovaars-Britse schoonheid dat zelf nooit durven dromen. Haar ouders zijn immers Kosovaars-Albanese moslims die in de jaren ’90 de oorlog in Kosovo ontvluchtten naar Groot-Brittannië. Enkele jaren later, in 1995, werd Dua Lipa geboren. Ze kreeg de toepasselijke naam Dua, die ‘liefde’ betekent in het Albanees. Toen ze 11 was, verhuisde haar gezin opnieuw naar Pristina. Maar Dua kon er niet aarden, en overtuigde haar ouders om – helemaal in haar eentje! – terug naar Londen te trekken op haar vijftiende. Haar argument? Als ze daar op een middelbare school zou zitten, zouden haar kansen om toegelaten te worden tot een Britse universiteit ook een stuk hoger liggen.

Van serveerster tot wereldster

Al op haar veertiende begon Dua Lipa met het coveren van artiesten als Pink en Nelly Furtado op YouTube. Nadat ze opnieuw naar Londen was verhuisd, werkte ze als model en serveerster in een cocktailbar om haar studies te helpen betalen. In de cocktailbar werd haar zangtalent ontdekt en tekende ze meteen een contract bij Tap Management. Bijna meteen schreef ze de monsterhit ‘Hotter than Hell’, met welke ze pas écht op de muzikale radar verscheen. Vervolgens tekende ze bij Warner Bros. en werd haar zangcarrière helemaal de hoogte in gekatapulteerd. En de rest is muziekgeschiedenis! Denk maar aan haar heerlijk dansbare popsongs ‘One Kiss’, ‘Be the One’ en ‘New Rules’.

Het gezicht van vrijheid

Als tiener verdiende Dua Lipa al een centje bij als model, maar haar beste model gig had ze pas in de zomer 2019 te pakken: als gezicht van het nieuwe parfum Libre van Yves Saint Laurent. “Yves Saint Laurent is een merk dat áltijd al op mijn moodboard stond, en het gezicht worden van hun nieuwste geur is zo surreëel voor mij. Ik kon me geen beter merk of team wensen om mee te werken en de shoot was gewoonweg ongelofelijk. Gedurende de vier dagen van de shoot bleef ik voortdurend in mijn eigen arm knijpen. Het was echt heel speciaal.” De geur zelf heeft ze nu ook gepromoveerd tot haar signature scent. En dat begrijpen we maar al te goed, want de geur is even sexy als de zangeres zelf: een vrouwelijk parfum dat staat voor de vrijheid om alles te beleven. A perfect match!

Mascara addict

Hoewel Dua Lipa op de rode loper er altijd helemaal glam uitziet (check bijvoorbeeld haar killerlook op de Grammy Awards), houdt ze het zelf meestal wat meer bescheiden. Op dagen waarop ze niet moet optreden, geeft ze haar gezicht liefst rust en laat ze haar huid ademen zonder foundation. Wel heeft ze een groot zwak voor mascara, en zweert ze bij Volume Effet Faux Cils Mascara van Yves Saint Laurent. Als ze ergens naartoe moet en zelf haar make-up moet doen, gebruikt ze graag false lashes en een donkere lipstick. Onze tip? Incredibly Intense Lipstick ’015 Finesse’ van BE Creative Make Up.

View this post on Instagram

🤍🖤

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Favoriet: gezichtsolie

Tot haar achttiende gaf Dua Lipa niet zoveel om haar huid. Het enige wat ze wél altijd deed (en gelukkig nog altijd doet), is haar make-up er ’s avonds afhalen voor het slapengaan. Nu ze veel reist voor haar werk, beseft ze dat dat ook een hoge tol eist van haar huid. Ze combineert nu verschillende serums en gebruikt ’s avonds een olie om haar droge huid gedurende haar beautyslaap te laten resetten. Ook eens proberen? Ga bijvoorbeeld voor Rose Noire Precious Face Oil van Sisley, een droge en fluweelzachte olie die je huid voedt en haar een instant glow geeft.