Bijgewerkt privacybeleid
Zo creëer je een spa in je eigen badkamer | ICI PARIS XL

Spa@home: de wellnesstrends in je eigen badkamer

| How-To
HomeSpa_1900x1070

In de spa volgen trends elkaar in snel tempo op. Denk maar aan double cleansing en multimasking. Ontdek hoe je deze trends naar je eigen badkamer haalt!

Trend: maatwerk-facial

De facial van nu bestaat uit meerdere stappen, met producten die precies afgestemd zijn op jouw huidbehoeften. Gelukkig zijn die producten er ook voor thuis. En anders mix en match je ze zelf! Een droge huid voelt snel weer comfortabel aan met wat druppeltjes olie (zoals Clarins Lotus Face Treatment Oil) door je dag- of nachtcrème. Kan je huid wel wat extra vocht gebruiken? De hydraterende nachtcrème Hydra Zen van Lancôme werkt de hele nacht door!

micro cleansing

Trend: dubbele reiniging

Micellair water is snel en handig - ideaal om op late avonden even je gezicht mee te reinigen. Maar een écht intensieve reiniging doe je met de double cleansing-methode. Stap 1 is het verwijderen van je make-up, en stap 2 het diep reinigen van je huid. Voor stap 1 heb je een reinigende olie nodig die make-up kan oplossen, zoals La Mer Cleansing Oil. Stap 2 doe je met een schuimende face wash die je huid intensief reinigt, bijvoorbeeld Advanced Night Repair Micro Cleansing Foam van Estée Lauder.

toner

Trend: toner als tussendoortje

De laatste stap van je reiniging is een toner, die de laatste sporen van je reiniginsgproduct verwijdert en je huid voorbereidt op de verzorging die volgt. Bij een spa-moment is een verfrissende toner ook een lekker tussendoortje om je huid zacht en soepel te houden. Een echte professional doet dat bijvoorbeeld met de Perfectly Clean Multi-action Toning Lotion van Estée Lauder.

Trend: multimasking

Bij de meeste vrouwen is de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vetter, daar bevinden zich de meeste talgkliertjes. De wangen zijn juist vaak wat droger. Daarom brengt de expert meerdere maskers tegelijk aan - en dat kan thuis natuurlijk ook!

Op de wangen zorgt Guerlain Abeille Royale honing-gel masker voor extra zachtheid en comfort.

De T-zone komt weer in balans met een kleimasker zoals Clarins SOS Pure Rebalancing Clay Mask.

Rond de ogen is Sisley’s Masque Contours des Yeux lekker ontspannend.

Trend: sandwichmasker

Vormgevormde sheetmasks zijn al langer een trend in de spa. Je kunt ze ook gebruiken als extra intensief sandwichmasker. Breng eerst een serum aan en direct daar overheen een sheetmask. Zo doen de experts dat in Azië en de boost is indrukwekkend! Een fijne combinatie is Kenzoki Serum in a Mask met Double Serum van Clarins.

Trend: eyepatch

Ook voor de ogen zijn er kleine sheetmasks die snel en effectief rimpeltjes en lijntjes minder zichtbaar maken, zoals Optim’Eyes Patch van Filorga. Aanbrengen gaat heel eenvoudig en terwijl jij je nagels verzorgt doen de patches hun werk. Met als resultaat: een uitgeruste, frisse blik.

Trend: selftandrops

Met een zonnig tintje zie je er nét wat beter uit. Vandaar dat de spraytan zo populair is om het hele jaar mooi gebruind te zijn. Thuis krijg je zo’n egaal en natuurlijk kleurtje door een paar druppels selftanner te mengen door je dag- of nachtcrème, zoals Clarins Addition Concentré Eclat Auto-Bronzant. Voor het lichaam zijn er de Collistar Magic Drops Body-Legs.