Bijgewerkt privacybeleid
Strobing: hoe doe je dat? Beauty Advisor Maxine doet het je voor

Strobing: hoe doe je dat?

| How-To
Strobing: hoe doe je dat?

Strobing is dé manier om een frisse look te krijgen zonder dat je veel make-up nodig hebt. Het is daarom een enorm populaire make-uptechniek (ook bij celebs!). Onze Beauty Advisor Maxine toont je hoe je dat doet!

Wat is strobing?

Strobing houdt in dat je verschillende punten van je gezicht laat oplichten met highlighter voor een mooie glow. Je licht de punten op waar het licht natuurlijk valt (je neusbrug, je cupidoboog, de binnenkant van je ooghoeken ...) om ze extra in de kijker te zetten. Maar wat is dan het verschil met highlighten, horen we je al denken. Highlighten gaat meestal gepaard met bronzer zodat je echt gaat contouren. Strobing is dan weer een solo make-uptechniek. Om echt álles uit je glow te halen, kan je de strobingtechniek wel combineren met een moisturizer die je huid extra laat stralen, zoals Oxygen-Glow Super-Perfecting Radiance Cream van Filorga. Draag je graag foundation? Kies dan ook voor een exemplaar met extra glow zoals de populaire Touche Éclat Le Teint Foundation van Yves Saint Laurent.

Wat heb je nodig?

Om te gaan stroben, heb je maar twee dingen nodig: een mooie highlighter en een goede kwast. Highlighter bestaat in verschillende formules: kies voor een vloeibare of crèmevariant zoals Liquid Glow Highlighter van Anastasia Beverly Hills als je een droge huid hebt. Een poedervariant zoals 3D Highlighter Gold van Huda Beauty is dan weer een goede keuze als je huid eerder gecombineerd tot vet is (ook een aanrader bij warm weer!). Kies daarnaast een kwast waarmee je je highlighter nauwkeurig kan aanbrengen, maar dat ook het product in je huid helpt blenden. Een schuine kwast zoals het Pro Artist Tools 05 Medium penseel met schuine zijde van BE Creative Make Up is ideaal: dankzij de hoekige vorm kan je je sculpted look makkelijk creëren en blenden.

Strobing, stap voor stap

highlighter aanbrengen op de kaak

Stap 1:

Dep wat higlighter op je kwast en klop het af om niet te veel product op je huid te hebben. Breng het al stippend aan op je lengte van je jukbeen en blend.

highlighter aanbrengen op de neus

Stap 2:

Breng de highlighter aan op je neusbrug en op het puntje van je neus.

highlighter aanbrengen op de arcadeboog

Stap 3:

Onder je wenkbrauwen komt ook een klein beetje highlighter.

highlighter aanbrengen boven de lip

Stap 4:

Een beetje highlighter op je cupidoboog (in het midden boven je mond) laat je lippen voller lijken.

highlighter aanbrengen in de ooghoek

Stap 5:

Eindig met highlighter in je binnenste ooghoeken. Zo zie je er ineens een stuk wakkerder en frisser uit!