Bijgewerkt privacybeleid
Wat is de beste volgorde om je make-up aan te brengen?

Stappenplan voor een perfecte make-up

| How-To
Beautiful blond woman against white background

Van goed aangebrachte make-up heb je de hele dag plezier.
Hier vind je daarom de juiste volgorde en beste tips voor het stap-voor-stap aanbrengen van picture perfect make-up.
Graag gedaan.

1. Primer

Een primer maakt je teint egaal zodat je huid mooier en jonger oogt. Bovendien zorgt een primer ervoor dat de foundation langer houdt. Breng aan met de vingertoppen over je volledige gezicht.

 2. Foundation

Een foundation wordt gebruikt om de huid een gelijkmatige kleur te geven. Voor het meest natuurlijke effect kiest u dezelfde kleur foundation als uw huid en niet donkerder.

 3. Bronzing powder

Een bronzing powder geeft de huid meer warmte. Voor een mooi, natuurlijk effect brengt u de bronzing aan in de vorm van een 3 met een bronzing penseel. Begin bij het jukbeen richting slapen en haargrens en pak daarna de kaaklijn nog even mee.

4. Concealer/highlighter

Concealer wordt gebruikt om oneffenheden te camoufleren, een highlighter om bijvoorbeeld donkere kringen op te lichten. Breng met het kwastje de highlighter aan rondom het oog en dep het vervolgens in de huid met de vingertoppen voor het mooiste resultaat.

5. Blusher

Blusher en bronzing powder breng je aan op het jukbeen of op de appeltjes van de wangen. Breng luchtig aan met een blusherpenseel voor een frisse look.

6. Wenkbrauwpotlood

Zorg voor de juiste kleur. Het mooiste voor je wenkbrauwen is een potlood met ‘asachtige’ ondertoon. Dit zijn koele tinten zonder warmtepigmenten.

7. Oogschaduw

Door met verschillende kleuren oogschaduw te werken wordt diepte gecreëerd. Begin met de lichtste kleur, van de wimperinplant tot aan de wenkbrauw. Met de donkerste kleur breng je een schaduw aan in de arcadeboog.

8. Oogpotlood/eyeliner

Met een oogpotlood of eyeliner krijgen je ogen nog meer expressie. Zorg bij gebruik van een eyeliner voor een mooie strakke lijn. Lukt dit niet? Kies dan voor een oogpotlood.

9. Mascara

Voor een optimaal resultaat start je bij de wimperinplant en maak je een zigzagbeweging met de mascaraborstel. Zorg dat je goed tussen de wimperhaartjes gaat.

10. Lipliner

Met lipliner creër je een strakke, goed gevormde mond. Ook blijft je lipstick langer en beter op z’n plek blijft zitten. Voor een natuurlijk effect kiest je dezelfde kleur als je lipstick.

11. Lipstick

Lipsticks zijn er in diverse kleuren en texturen. Wil je een dekkende lipstick, kleur dan eerst je lippen in met de bijpassende lipliner.