Bijgewerkt privacybeleid
Hoe krijg je een egale teint?

Een perfecte teint in 5 stappen

| How-To
Portrait of a young woman looking in a bathroom mirror touching her soft and smooth skin smiling happily

Een mooie egale teint: wie wil het niet? En als je huid van nature niet meewil, dan is er gelukkig nog make-up waarmee je in vijf stappen dat felbegeerde foutloze gezicht creëert.

1

Primer

Een primer zorgt voor een egale ondergrond waarop je make-up goed blijft zitten. Een gewone primer is kleurloos maar er bestaan ook gekleurde versies: groene primer om roodheid weg te nemen, paarse tegen gele verkleuringen of een vale/ doffe teint, een roze om rimpels en ouderdomsvlekken te verdoezelen en perzikkleurige tegen donkere kringen. Je kunt ook kiezen voor een oplichtende primer zoals Complexion Primer Brightening and Tightening van Urban Decay. Dep maar een beetje primer op je gezicht, anders glijdt je make-up in de loop van de dag van je gezicht.

2

Concealer

Met een concealer werk je de overgebleven oneffenheden of verkleuringen weg, zoals couperose, gesprongen adertjes, kringen, pukkeltjes of pigmentvlekjes. Ga net iets lichter dan je eigen huidskleur. Een perziktint laat een vermoeide teint opleven terwijl een groenige ondertoon rode verkleuringen neutraliseert. Breng aan in stipjes en werkt die met je vingers lichtjes kloppend uit. Je kunt ook een speciale concealer voor je ogen gebruiken zoals de All About Eyes Concealer van Clinique.

3

Foundation

Een foundation maakt je je teint mooi egaal (en dus niet bruiner), zoek een tint die matcht met jouw natuurlijke teint. Test deze op je kaaklijn, als de kleur 'verdwijnt', heb je de juiste tint. Een dikke laag foundation over je hele gezicht geeft een maskerachtig effect. Een vloeibare foundation zoals de Double Wear Light Stay-In-Place Makeup SPF 10 van Estée Lauder kun je uitwerken met je vingers, maar met een kwast krijg je een transparanter effect. Voor een compacte foundation werkt een sponsje het handigst, vochtig zorgt voor een natuurlijker resultaat. Gebruik zo weinig mogelijk product en werk goed uit. Vervaag je foundation bij je kaaklijn, haargrens en oren, zodat je nergens een duidelijke scheidingslijn ziet.

4

Highlighter

Met blusher en bronzer creëer je schaduw en diepte, met een highlighter haal je net bepaalde zones van je gezicht naar voor: je neusbrug, jukbeenderen, voorhoofd... Met een beetje highlighter net onder je wenkbrauw maak je je oogopslag lichter of kan je je ogen wat liften. Ga één tot twee tinten lichter dan je foundation. De meeste highlighters zijn vloeibaar, zoals de Double Wear Brush-On-Glow BB Highlighter van Estée Lauder. Breng aan in stipjes en werk uit met je vingers zodat highlighter en foundation mooi in elkaar overvloeien.

5

Bronzer of blusher

Blusher geeft je gezicht meer kleur en maakt je teint frisser. Heb je een bleke teint, hou het dan bij zachtroze of beige. Een warme of gebruinde huid kan een donkerdere kleur aan. Breng je blusher aan met een grote kwast en die je eerst even afklopt. Blusher kun je op twee manieren aanbrengen: op de appeltjes van je wangen of door je wangen naar binnen te zuigen en de blusher aan te brengen op de lijn die dan zichtbaar wordt. Hetzelfde kan met bronzer – bijvoorbeeld Lancôme Star Bronzer Intense, voor een warmer, zonniger effect.