Bijgewerkt privacybeleid
Tip voor heren: zo maak jij jouw geurengarderobe compleet | ICI PARIS XL

Wat hoort er in de geurengarderobe van heren?

| Beauty Basics
Tip voor heren: zo maak jij jouw parfumgarderobe compleet

Een kostuum naar je werk en jeans tijdens een vrije dag: je stemt je kleding vaak af op de gelegenheid. Waarom zou je dan niet hetzelfde doen met je geur? Dit zijn onze tips voor een complete geurengarderobe voor heren.

De basics voor je geurengarderobe

Net zo belangrijk als de geur die je draagt, is de manier waaróp je ’m draagt. Om te voorkomen dat je geur bedwelmend is voor je omgeving, breng je niet al te royaal aan. Zelf mag je dan misschien na een poosje weinig meer ruiken (je neus went immers aan een geur), anderen ruiken je parfum wel nog steeds.

Een geur komt het mooist tot ontwikkeling als je hem rustig op je huid laat opdrogen. Niet stevig met die polsen op elkaar dus! Spray je de geur liever op je kleding, doe het dan zo: verstuif een wolkje vlak voor je en loop erdoorheen. Zo voorkom je vlekken en ben je subtiel geparfumeerd.

K by Dolce & Gabbana en CK Everyone van Calvin Klein
1

Geuren voor op het werk

Ga jij naar je werk in fris gestreken overhemd? Dan draag je daarbij een geur die net zo clean and crisp is. Ga dus op zoek naar geuren met citrusnoten, vetiver en lavendel. K by Dolce&Gabbana versterkt je charisma en geeft dankzij jeneverbes en peper ook voldoende pit. Mag het op jouw werk iets meer casual zijn, dan is de cleane groene geur CK Everyone van Calvin Klein een goede keuze. Mooi meegenomen: die citrusnoten houden je fris en alert, precies wat je nodig hebt om de hele dag sharp te blijven.

Gucci Guilty Love Edition Pour Homme en Y van Yves Saint Laurent
2

Geuren voor een dagje in de stad

Ben jij op je vrije dag in de stad te vinden? Dan trek je iets aan wat comfortabel zit, maar toch jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Wat je ook gaat doen, jij ziet er sophisticated uit. De geur die je erbij draagt, moet jouw gevoel voor fashion onderstrepen. Een kruidige, groene fougèregeur op basis van mossen en hout is daar perfect voor. Probeer de nieuwe geur Gucci Guilty Love Edition Pour Homme eens, of Y van Yves Saint Laurent: die hebben een opvallend karakter waarmee jij je vrijheid viert!

Terre d’Hermès en Montblanc Legend Spirit
3

Geuren voor een dagje in de natuur

Niets is zo ontspannend als een dag doorbrengen in de vrije natuur. Of je nu je hond uitlaat op de hei, een wandeling maakt langs het strand of lekker gaat struinen door het bos: overal ruik je de frisheid van de natuur. Voor zo’n gelegenheid kies je geen zware eau de parfum, maar draag je een lichte eau de toilette. De bosachtige noten van Terre d’Hermès of de aquatische noten van Montblanc Legend Spirit zijn jouw ideale partner.

Intimacy Sport en Ralph Lauren Polo Blue
4

Geuren voor in je sporttas

De meeste mannen dragen liever geen geur tijdens een pittige work-out; de warmte van je huid en transpiratievocht kunnen de geur namelijk veranderen. Maar na het douchen kan de juiste geur juist dat fitte gevoel vasthouden. Kies voor een eau de toilette met frisse topnoten en een lichte houttonen. Alles met citrus, vetiver en aquatische noten past perfect bij je mood. INTIMACY Sport en Ralph Lauren Polo Blue zijn aanraders. Deze heldere, energieke geuren houden je de hele dag in topvorm!

Armani Code en Tom Ford Tobacco Vanille
5

Geuren voor op een feestje

Staat er een feestje of een date in je agenda, dan trek je alles uit de kast! De sensuele noten van hout, hars en rook sluiten naadloos aan bij jouw outfit for the night. Ook vanille is echt een ingrediënt dat je graag in je avondgarderobe hebt, vanwege zijn aantrekkingskracht. Armani Code Profumo is een krachtige, verleidelijke geur met oriëntaalse geurnoten, Tom Ford Tobacco Vanille ruikt weelderig en op en top mannelijk. Wel even opletten: van deze krachtige, rijke geuren heb je echt maar één spraytje nodig …