Bijgewerkt privacybeleid
De voordelen van vitamine C voor je huid: anti-aging, sterke nagels,...

Boost je huid met vitamine C!

| Beauty Basics
Vitamine-Ca_1900x1070

Dat vitamine C nodig is om je weerstand op peil te houden, wist je al lang. Maar ook voor je huid is vitamine C onmisbaar. Tenminste: als je een frisse, egale en stralende huid wilt – en dat willen we allemaal!


1. Anti-aging

De belangrijkste reden waarom vitamine C zo goed is voor je huid? Het is een krachtige antioxidant. In je huid worden elke dag vrije radicalen aangemaakt, onder invloed van bijvoorbeeld zonlicht of luchtvervuiling. Deze schadelijke deeltjes beschadigen je huid en tasten het collageen aan. Daardoor krijg je rimpels en lijntjes. Vitamine C kan deze vrije radicalen vangen en gaat zo huidveroudering tegen. Zo blijft je huid dus langer jong en fris!

  • Clinique Fresh Pressed Daily Booster bevat 10% verse vitamine C. Meng elke dag 2 druppels met je favoriete dagcrème en na een week is je huid egaler en gladder.
  • Belweder Lippenbalsem met vitamine C beschermt je lippen tegen de schadelijke invloed van de zon. Belangrijk, want je lippen bevatten geen pigment.

2. Aanmaak van collageen

Je huid heeft vitamine C nodig voor de productie van collageen. Deze vezels geven je huid stevigheid. Naarmate we ouder worden, verloopt de aanmaak van collageen steeds wat trager. Een beetje hulp is dus welkom om je huid stevig en soepel te houden!

3. Aanpak van pigmentvlekken

Ook als je last hebt van pigmentvlekken of ouderdomsvlekken is vitamine C dé werkstof voor jou. Vitamine C heeft een remmende werking op de pigmentcellen, waardoor die minder melanine aanmaken. Na verloop van tijd zie je de bruine vlekken vervagen. Bij regelmatig gebruik voorkom je ook dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan.

Smiling woman holding two grapefruits in hands on a blue background

4. Een stralende huid

De scheikundige naam van vitamine C is ascorbinezuur. Net als andere zure stoffen heeft vitamine C een licht exfoliërend effect op de huid. Doffe huidcellen maken plaats voor een gladde en frisse huid. Daar komt nog bij dat vitamine C ook je huidweerstand verhoogt. Je hebt dus minder snel last van irritaties en ziet er dag na dag stralend uit!

5. Sterke nagels

Niet alleen je huid, maar ook je nagels profiteren van vitamine C. Deze vitamine helpt ze sterk en gezond te houden en zorgt dat ze goed groeien, samen met andere vitamines en mineralen zoals zink en selenium. Masseer je nagels dus regelmatig met een olie die rijk is aan vitamines en gebruik onder je nagellak een basecoat met vitamine C.

  • BE Creative Make Up Nail Base Coat is een heuse vitamine-bom: met A, E, B5 én natuurlijk C is dit het ultieme nagelsupplement.
  • Bioteq Nail Oil verbetert de conditie van zwakke of uitgedroogde nagels. Het vitaminecomplex maakt je nagels soepeler.

TIP: Benieuwd hoe je je nagels in topconditie krijgt? Lees hier hoe je ze juist vijlt.

1/3

Hoeveel vitamine C heb je nodig?

Het snelste en meest zichtbare resultaat bereik je met een hoge concentratie vitamine C, vanaf ongeveer 4%. Sommige serums bevatten wel 10% of meer – die zijn speciaal bedoeld als krachtpatser om hardnekkige problemen aan te pakken.

Zo’n hoge dosis is echter niet per se nodig; ook in een lagere concentratie kan vitamine C een waardevolle toevoeging zijn aan je verzorgingsroutine.

2/3

Let op de verpakking!

Vitamine C kan niet goed tegen licht en lucht. De vitamine gaat dan oxideren en verliest zijn werking. Daarom zitten producten met vitamine C vaak niet in grote potten, maar in kleinere flacons en tubes die geen licht doorlaten en waar zo weinig mogelijk lucht bij kan (bijvoorbeeld een pompje).

Thuis bewaar je je serum met vitamine C het liefst op een donkere plaats.

3/3

Helpt vitamine C eten ook?

Vitamine C zit vooral in groente en fruit. Veel vitamine C op je bord is natuurlijk super voor je gezondheid en je weerstand, maar je huid heeft daar niet zoveel aan. Omdat je lichaam de vitamine eerst voor andere, belangrijkere doeleinden gebruikt, is de concentratie die je huid bereikt heel laag. Wil je je huid laten profiteren van vitamine C, dan moet je dus een crème of serum gebruiken!