Bijgewerkt privacybeleid
Wintersportplannen? Bescherm je huid op de skipiste!

Bescherm je huid op de skipiste!

| Beauty Basics
1900x1070_WINTERzon

Ga je op wintersportvakantie? Neem dan naast je ski’s of snowboard óók een goede zonbescherming mee!

De zon in de bergen, hoe zit dat?

De lucht in de bergen is schoner; zonnestralen worden niet gefilterd door stofdeeltjes of luchtvervuiling. Bovendien reflecteert de witte sneeuw de stralen. De UV-straling is in de bergen dus veel sterker dan op zeeniveau en het risico op verbranden is extra groot. Ga daarom nooit de piste op zonder een goede zonbescherming met een hoge SPF!

UVA én UVB

Kies altijd voor een zonbeschermingsproduct met UVA én UVB. Zowel UVA als UVB kunnen je huid namelijk beschadigen. Tip: de UVB-bescherming vind je als SPF terug op een product, de UVA-bescherming wordt aangeduid met UVA in een cirkel op de verpakking. Sun Wrinkle Control Cream UVA/UVB50+ van Clarins biedt je huid extra weerstand en beschermt haar, terwijl Sun Control Eye Contour Cream SPF50+ van Lancaster zorg draagt voor je ogen.

50+

Kies tijdens je wintersportvakantie altijd voor een zo hoog mogelijke SPF: ga voor minimaal factor 30 maar liever nog voor factor 50 of 50+. Breng het product meerdere keren per dag aan. Een waterproof of waterbestendige zonnebrandcrème blijft ook beschermen wanneer je transpireert. UV Defense Sportfluide Visage Hydratant SPF 30 van Biotherm Homme is zeer waterresistent en hydrateert én beschermt je gezicht met zijn frisse textuur.

Zonnebrandcrème zonder plakken

De huidige generatie zonnebrandcrèmes is licht en hydraterend en beschermt je huid toch prima tegen de kou en de wind. Je hebt dus geen excuus om niet te smeren! Sisleys Super Soin Solaire Visage SPF 50+ is zijdezacht, trekt snel in en maakt je huid soepel.

Make-up op de piste

Draag je graag make-up op de piste? Doen: je weet maar nooit of je een knappe skileraar tegenkomt! Breng eerst een royale laag zonbescherming aan en daarover je make-up. In de loop van de dag kun je af en toe een transparante mist met SPF gebruiken. Ook een aanrader: foundations en poeders met een SPF, zoals de UV Protective Compact Foundation van Shiseido met SPF 30.

Zoenzachte lippen

Vergeet ook niet om je lippen speciale aandacht te geven. Die bevatten geen talgklieren en krijgen het dus extra hard te verduren in zon, wind en kou. Verzorg je lippen met een voedende lippenbalsem, bijvoorbeeld de Collistar Sun Stick SPF 50+ en breng als finish een gloss aan voor een fris effect.