Bijgewerkt privacybeleid
Hoe werken de ingrediënten in je dagcrème?

Wat zit er in je dagcrème?

| Beauty Basics
34_HB_476858142

Hyaluronzuur. Glycerine. Panthenol. Je mag die opgetrokken wenkbrauw weer laten zakken, want we vertellen je precies wat deze ingrediënten doen voor je huid. Vanaf nu lees jij de bijsluiters als een pro. 

Hyaluronzuur

De hyaluron-hype zegeviert nog steeds in beautyland. Het zit bijvoorbeeld in renewed hope in a jar van philosophy. Hyaluronzuur, dat natuurlijk voorkomt in de huid, trekt vocht aan uit de lucht en zuigt het vervolgens in de huid. Eén gram hyaluronzuur kan tot wel zes liter water vasthouden. Resultaat: een perfect gehydrateerde, vollere en zijdezachte opperhuid. De lichtgewichttextuur ervan maakt het perfect geschikt voor de gevoelige huid en het is 100% veilig voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Panthenol

Panthenol is de alcoholvorm van vitamine B, maar in tegenstelling tot alcohol heeft panthenol net hydraterende en oliënde eigenschappen. Het wordt vaak ingezet in dagcrèmes, zoals Estée Lauder Daywear Anti-Oxidant Droge Huid omdat het de barrièrefunctie van de huid verbetert en de fibroblasten stimuleert – de cellen die de beschermende component collageen creëren. Panthenol verzacht de huid en bevordert wondgenezing, waardoor je dit ingrediënt ook in aftersunproducten en crèmes voor lichte brandwonden kunt terugvinden.

Glycerine

Glycerine is een basisbestanddeel in de meeste dagcrèmes, onder meer Lancôme Hydra Zen Neurocalm Extrême. Dat heeft een goede reden: het is een huididentiek en -herstellend ingrediënt dat natuurlijk in je huid aanwezig is en droogheid en schilfering helpt tegengaan. Onderzoek toont ook aan dat glycerine in de intercellulaire laag van je huid andere huidlipiden beter laat presteren.

Geheimpje diep uit de zee: algenpower

Het extract van Alaria Esculenta, de zeewiersoort in Blue Therapy Accelerated dagcrème van Biotherm, helpt veroudering tegengaan door ontstekingsgebonden veroudering te neutraliseren. Het versnelt daarbij het herstel van de huid door celmetabolisme en de synthese van essentiële epidermis- lipiden te activeren. Ook La Mer gebruikt algen in haar crèmes. Het Stretch Matrix Complex in The Lifting Eye Serum  is gebaseerd op een netwerk van natuurlijke ingrediënten en unieke rode algen voor een strakkere oogcontour en een gelifte oogzone.