Contact Klantenservice Winkelzoeker
Oppepper nodig? Kies een citrusgeur! – Beauty Center

Oppepper nodig? Kies een citrusgeur!

Gepost op 18/03/2020 in Top Topical
HB_Pluk_het_Geluk_1900x1070_NL

Prikkelend, fruitig en fris: de ‘zzzing’ van citrusgeuren geeft je humeur altijd een fijne boost. Een gevoel van puur geluk!

Laat je prikkelen …

De citrusfamilie is heel uitgebreid: citroen, limoen, mandarijn, grapefruit, yuzu, sinaasappel en bergamot bijvoorbeeld zijn allemaal citrusvruchten. Ze hebben ieder hun eigen karakter, maar één ding hebben ze gemeen: je herkent ze direct aan de prettige prikkeling in je neus.

Citrusgeuren zijn heerlijk fris en sprankelend, geven je een blij gevoel plus een extra dosis energie. 

Vrolijk met pompelmoes

Pompelmoes is een van de minder bekende citrussoorten. Hij lijkt op een grapefruit maar is in feite een grote citroen. De stralende, zurige pompelmoes geeft Aqua Allegoria Pamplelune van Guerlain een vrolijk tintje. Daarnaast ruik je ook zwarte bes en patchoeli. Dat levert een intens frisse, pittige en toch ook sensuele eau de toilette op.

Direct uit je dip met grapefruit

Vaak wordt citrus gemengd met bloemenakkoorden of kruiden om ze extra diepte te geven. De Mediterrane citrusvruchten mixen perfect met Mediterrane kruiden. In Grapefruit Cologne van Jo Malone London ruik je bijvoorbeeld het kruidige aroma van rozemarijn. Kan je humeur wel een oppepper gebruiken? Dit is een zonnige geur die je direct uit een dipje haalt!

Feest met zwarte limoen

Citrusgeuren worden ook wel ‘hesperiden’ genoemd. De hesperidenfamilie is enorm uitgebreid: heb jij weleens gehoord van vingerlimoen, Boeddha's hand of Eureka-citroen? Ook zo’n bijzondere vrucht is limu omani of zwarte limoen. Gedroogd heeft deze vrucht een rokerige smaak en die vormde de basis voor Eau de Citron Noir Eau de Cologne van Hermès. Die mix tussen fris en houtachtig is spannend: perfect voor een feestje.

Wakker worden met bergamot

Citrusnoten zijn heel vluchtig: bij het aanbrengen van je geur zijn het de eerste noten die je ruikt. Daarom vormen citrusnoten vrijwel altijd de topnoten van een parfum. Bij het openen van L’Homme Cologne Bleue van Yves Saint Laurent stuiven direct bloedsinaasappel, pompelmoes, mandarijn en bergamot je neus in. Dus als je ’s ochtends een wake-up call nodig hebt: dit is je geur! 

Happy met oranjebloesem

Van citrusgeuren staat bekend dat ze een positieve invloed hebben op ons humeur. Wanneer je citrus ruikt, wordt er dopamine aangemaakt in je hersenen, een stof die voor een instant geluksgevoel zorgt. Replica Flying van Maison Margiela verrast je met een luchtige mix van bergamot, neroli en oranjebloesem. Deze geur brengt je binnen enkele seconden in extase!