Contact Klantenservice Winkelzoeker
Langer bruin blijven? Bouw je kleur op! – Beauty Center

Langer bruin blijven? Bouw je kleur op!

Gepost op 17/07/2020 in Skincare
Langer bruin blijven? Bouw je kleur op!

Zin om te gaan zonnen? Prep dan eerst je huid goed voordat je je blootstelt aan de schitterende zonnehemel. Met de juiste voorbereiding bouw je je kleur slim (én veilig) op en blijf je langer bruin.

Plan je uurtjes in de zon en blijf langer bruin

Je kent het wel: dan ga je met een hoofd vol goede moed en een huid vol zonbescherming de zon in, hopend op een Baywatch-bruine teint tegen de avond. Alleen merk je na je douche dat je huid eerder de kleur heeft van hun rode badpakken ... Een mooie, egale teint is immers geen sprint, maar een marathon. Je moet je huid goed voorbereiden, je tijd in de zon slim timen én de nazorg niet vergeten. Zo ga je aan de slag voor een egale tan die langer bruin blijft! 

vrouw die benen scrubt
1

Scrub it like it’s hot

Dode huidcellen zijn de grootste vijand van een mooie, uniforme tan. Daarom is je huid goed scrubben de allereerste stap om een langdurige en diepe bruine kleur op te bouwen. Doe dat wel minstens 24 uur op voorhand, want een pas gescrubde huid is wat gevoeliger en kan dus ook sneller verbranden. Body Scrub van ICI PARIS XL bevat natuurlijke exfoliërende bestanddelen en geen plastic microbeads voor een gladde en fluweelzachte huid die klaar is voor de zon.

lancaster dry oil
2

Zet je tan in stroomversnelling

Voordat je de zon in gaat, voorzie je je huid natuurlijk van een laagje zonbescherming. Dat je niet bruin zou worden als je zonverzorging draagt, is immers een fabeltje! Zonbescherming beschermt je huid tegen verbranding, maar houdt niet alle zonnestralen tegen. Sommige zonproducten helpen je zelfs om sneller bruin te worden, zoals Sun Beauty Fast Tan Optimizer SPF 50 van Lancaster. Deze olie beschermt je tegen UVA, UVB, infrarood en zichtbaar licht terwijl het je teint intensifieert. Ook verkrijgbaar in SPF 30.

vrouw die ligt te zonnen aan zwembad
3

Time je zonuren

De eerste dagen bouw je geleidelijk je zonnetijd op. Start met een kwartiertje en trek nadien de schaduw in om niet meteen kreeftenrood te worden. Als je eenmaal een basiskleur hebt opgebouwd, kan je iets langer in de zon blijven. Ga nóóit langer dan 2 à 3 uur zonnebaden! Je huid kan immers maar 2 à 3 uur per dag melanine aanmaken, het pigment dat verantwoordelijk is voor je bruine kleur en beschermt tegen verbranden. Langer in de zon blijven, heeft dus helemaal geen zin en is zelfs schadelijk! Vermijd de uren waarop de zon het felst brandt (tussen 11 en 15 uur) om verbranding te voorkomen.

sisley aftersun
4

Vergeet de nazorg niet!

Aftersun moet je heus niet alleen gebruiken om een verbrande huid te kalmeren en herstellen. Ook als je huid bruin geworden is, heeft ze immers zonneschade opgelopen en moet je haar verzorgen met aftersun. Bovendien helpt aftersun de houdbaarheid van je bruine kleur te verlengen! Sunleÿa After Sun Care Extender van Sisley verzacht, voedt en kalmeert je huid zodat je tan langer blijft zitten. Extra leuk: deze aftersun bevat een lage dosis zelfbruinende ingrediënten zodat je huidskleur nog meer verfraaid wordt.

vrouw die benen insmeert met hydraterende crème
5

Hou je bruine kleur vast

Een goed gehydrateerde huid houdt een kleurtje van de zon langer vast. Wil je langer bruin blijven, dan is het dus belangrijk dat je de dagen én weken na je uurtjes in de zon je huid heel goed hydrateert. Op je gezicht doe je dat bijvoorbeeld door 2 keer per week een hydraterend masker zoals het sheetmask 7 Wonders Tropical Andiroba Voedend Masker van Leaders aan te brengen. Je lichaam verzorg je dagelijks met een bodylotion of -crème. De fijne Lotus Blanc Melt-in Moisturizing Lotion van Kenzoki hydrateert als geen ander, smelt snel in je huid en ruikt overheerlijk naar lelietjes-van-dalen.