Contact Klantenservice Winkelzoeker
5 tips voor een stralende huid – Beauty Blog

5 tips voor een stralende huid

Gepost op 01/03/2024 in Skincare
stralende huid

Last van een doffe, grauwe huid? Naar aanloop van de lente wil je graag toch weer wat glow in je teint brengen. Volg deze tips om je huid weer gezond te maken en breng snel weer leven in je gezicht!

Ken je huid

Voordat je begint met het verzorgen van je huid, is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Is je huid, droog, vet, gecombineerd of gevoelig? Elk type heeft zijn eigen behoefte en vereist een andere aanpak. Het is ook belangrijk om te weten welke huidproblemen je hebt, zoals acne, rosacea of hyperpigmentatie. Op basis hiervan kun je gerichter werken aan het verbeteren van je huid!

Verwijder altijd je make-up voor het slapengaan

Skincare before sleep! Hoe moe je ook bent na een lange dag, het is een echte must om altijd je make-up te verwijderen voordat je naar bed gaat. Make-up kan de poriën verstoppen en leiden tot puistjes en andere huidproblemen. Gebruik een reiniger of make-up remover om alles goed te verwijderen. Double cleansing? Hierdoor kan je huid ’s nachts extra goed ademen en herstellen!

Reinig je gezicht ook in de ochtend

Naast je avond skincare routine, is het ook belangrijk om je gezicht in de ochtend te reinigen. Tijdens de nacht kunnen je huidcellen en talg zich ophopen, waardoor je gezicht er dof uit kan zien. Het reinigen van je gezicht in de ochtend kan ook helpen bij het stimuleren van de bloedsomloop waardoor je een stralende huid krijgt!

Scrub af en toe je gezicht

Een goede exfoliatie kan wonderen doen voor je huid. Door regelmatig te scrubben, verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de celvernieuwing. Het resultaat? Glowy skin! Kies een gezichtsscrub en gebruik deze niet meer dan twee keer per week. Mensen met een gevoelige huid kunnen het beste kiezen voor een scrub met fijne korrels en natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera of vitamine E om irritatie te voorkomen. Heb je een vette huid? Kies dan voor een scrub met salicylzuur omdat dit helpt bij het bestrijden van acne en het verminderen van talg.

Hydrateer je huid!

Hydratatie is the key! Zorg ervoor dat je dagelijks een moisturizer gebruikt, dit helpt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ingrediënten zoals hyaluronzuur en ceramiden zijn niet te missen om je huid te hydrateren. Vergeet ook niet om genoeg water te drinken om je huid van binnenuit te hydrateren!

BP_1272690
BP_1149852
BP_1189271
BP_871063
BP_1133661
BP_947426
BP_1118030
BP_248840
BP_1134984
BP_1094468
BP_1150055
BP_1276687
BP_1134109

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!