Contact Klantenservice Winkelzoeker
Bescherm je huid ook tegen vervuiling – Beauty Center

Bescherm je huid ook tegen vervuiling

Gepost op 23/08/2017 in Skincare
LUCHTVERVUILING_1900x1070

Dat je huid beschadigd kan raken door de zon en je leef-gewoontes, weet je inmiddels. Maar nu is er een nieuwe factor ontdekt die je huid sneller kan verouderen: milieu-vervuiling.
Zo ga je de strijd aan.

Wat doet vervuiling met je huid?

Smog, fijn stof, ozon, roetdeeltjes en zware metalen hangen als piepkleine deeltjes in de lucht. Ze zijn zó klein dat ze met gemak in je poriën kunnen kruipen. Dat levert om te beginnen verstopte poriën op en dat kan weer leiden tot onzuiverheden en acne.

Maar de vervuiling dringt ook dieper in je huid en versnelt daar de huidveroudering. Ook kunnen de vervuilende deeltjes de pigmentcellen triggeren, waardoor die actiever worden en er pigmentvlekken ontstaan.

1

Bescherm je huid

Gelukkig zijn er heel wat verzorgings-producten die schadelijke vervuiling neutraliseren. Ze bevatten naast een SPF tegen de zon speciale stoffen die je huid weerbaar maken tegen de vervuiling.

Ga voor deze City Block Face Protector van Clinique die toekomstige schade aan je gezicht door de zon en vervuiling helpt voorkomen, of deze Ultimune Power Infusing Concentrate die je huid verdedigt tegen huidveroudering. Breng aan over je moisturizer, als laatste stap in je verzorgingsroutine.

2

Investeer in antioxidanten

Vervuilende deeltjes brengen een reactie teweeg in je huid. Daarbij ontstaan vrije radicalen, agressieve deeltjes die je huidcellen kunnen beschadigen. Hierdoor worden collageen en elastinevezels afgebroken en verloopt de celvernieuwing niet meer optimaal.

Resultaat: je huid veroudert sneller. Om die vrije radicalen onschadelijk te maken heb je antioxidanten nodig. Die ‘vangen’ vrije radicalen waardoor ze geneutraliseerd worden – je huid heeft er dan geen last meer van.

Deze detoxcrème van Estée Lauder helpt je huid ’s nachts te ontgiften, terwijl deze antioxidant-crème van Clarins de eerste tekenen van huidveroudering door vervuiling voorkomt.

3

Detox je huid

Met een goede reiniging haal je alle vuildeeltjes, zware metalen en andere verontreiniging weer van je huid. Met name ’s avonds is een intensieve reiniging aan te raden. Gebruik bijvoorbeeld de elektrische reinigingsborstel Mia 2 van Clarisonic, die de verontreiniging tot diep uit je poriën haalt.

Daarnaast kun je je huid een of twee keer per week detoxen met behulp van een ontgiftend masker zoals het Detox Mask van Novexpert. Daarmee herstel je de natuurlijke huidflora, zodat je huid beter weerbaar wordt tegen vervuiling.

4

Red de huid van de man

Mannen hebben grotere poriën en een vettere huid dan vrouwen. Vervuiling zal zich dus sneller aan hun huid hechten en kan makkelijker in de poriën doordringen. Voor mannen die houden van het stadsleven is een antipollutie-verzorging dus ook een goed idee!

Deze Aquapower van Biotherm biedt dagelijkse bescherming tegen uv en vervuiling, en deze scrub van Shiseido heeft een drievoudig zuiverende werking op maat van de mannenhuid.