Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over DHA in je zelfbruiner en skincare routine – Beauty Blog

Alles over DHA in je zelfbruiner en skincare routine

Gepost op 06/07/2022 in Skincare

DHA is een chemisch product dat niet weg te denken is uit de beautywereld. Het geeft je een zonnig kleurtje zonder dat je ook maar één voet in de zon hoeft te zetten! Maar hoe werkt dat dan? Wij vertellen je alles wat er te weten valt over dit ingrediënt!

Wat is DHA?

DHA staat voor Dihydroxyaceton, een suiker uit planten zoals suikerriet. DHA wordt gebruikt als werkzaam bestanddeel in de meeste zelfbruiners die je in de schappen vindt.  

Hoe werkt DHA?

In zelfbruiners werkt DHA door een reactie aan te gaan met de aminozuren in de cellen die op de bovenste huidlaag liggen. Door die reactie worden de huidcellen tijdelijk donkerder. En zo zie je er gebruind uit zonder op vakantie te zijn geweest!

Helaas kan je die prachtige gouden gloed niet voor altijd behouden… Dat komt omdat het DHA alleen inwerkt op de dode cellen van de bovenste huidlaag. Zodra je huid zich vernieuwt en vervelt, verdwijnt dus ook dit bruine kleurtje. 

Zijn producten met DHA veilig?

DHA is zo populair omdat deze manier van bruinen minder risico’s inhoudt dan andere methodes. Als je bruint in de zon of de zonnebank, word je blootgesteld aan schadelijke uv-stralen. Met DHA-producten is dat niet het geval. Bovendien lijkt DHA niet giftig en niet kankerverwekkend te zijn. Het is dus heel veilige manier om zo’n sunkissed kleurtje te krijgen. 

Hou er wel rekening mee dat de meeste DHA producten geen bescherming bieden tegen de zon. Blijf dus zonnecrème gebruiken, bovenop je zelfbruiner, om je huid te beschermen tegen de uv-stralen!

Hoe gebruik je DHA?

Wil je een subtiele gouden gloed of een diepbruine kleur? Er is voor iedereen wel een geschikt DHA-product! Je vindt ze meestal in de vorm van oliën, mousses, crèmes en lotions. Het gebruiksadvies blijft hetzelfde, welk DHA-product je ook kiest.

Voorbereiding is alles! Als je lang van je bruine kleurtje wilt genieten en een gelijkmatige applicatie wilt, zijn een douche en peeling vooraf een goed idee. Breng het product daarna in een gelijkmatige laag aan en neem de tijd om het goed in te wrijven. We raden je aan hiervoor niet je blote handen maar een speciale handschoen te gebruiken. Zo beperk je het risico op strepen en vlekken op je handpalmen. Wees voorzichtig met de knieën, knokkels en ellebogen, want kleur hecht zich graag aan deze zones en is er maar moeilijk af te krijgen.

Houd je kleurtje mooi en intact door minstens één keer per dag een body lotion te gebruiken.

Wanneer kan je DHA-producten het best gebruiken?

Het beste moment voor zo’n product is vlak na de douche ’s avonds en voor je naar bed gaat. Het duurt soms uren voor de bruine kleur van DHA-producten verschijnt. Dan is het wel leuk om ‘s morgens op te staan met een prachtige bronzen teint!

Voor welke huidtypes zijn DHA geschikt?

Er zijn veel verschillende zelfbruiners met DHA, dus je vindt voor elk huidtype wel een geschikt product. Sommige formules zijn ook hydraterend, wat ze geschikt maakt voor drogere huidtypes. Andere zijn gebaseerd op alcohol en zijn meer geschikt voor de vettere huid. Het is altijd een goed idee om op zoek te gaan naar de formule die het beste past bij wat jouw huid nodig heeft.

Twijfel je over hoe je huid gaat reageren? Doe dan eerst een test op een kleine, onzichtbare plek van je huid.

Hoe vaak moet ik DHA gebruiken?

Helaas vervaagt het bruine kleurtje, hoe graag we het ook zouden willen houden. Met de juiste voor- en nabehandeling zou het 5-7 dagen moeten blijven zitten, afhankelijk van de snelheid waarmee jouw huidcellen zich vernieuwen.

Onze producten met DHA:

BP_394636
BP_501722
BP_1121215
BP_1072187
BP_1072159
BP_1070234
BP_1115461
BP_1012708
BP_817730
BP_1012715
BP_1072152
BP_1072194
BP_1115440
BP_1115447
BP_1115454