background image
Mijn Winkelmandje
Alles over ceramiden in je skincareroutine – Beauty Center

Alles over ceramiden in je skincareroutine

Gepost op 13/07/2022 in Skincare

Ceramiden staan in de beautywereld bekend om hun heilzame uitwerking op de huid. Wil je een gehydrateerde huid en een frisse teint? Dan zul je versteld staan van wat ceramiden kunnen doen! Lees verder en ontdek hoe ceramiden je huid een mooie make-over geven!

Wat zijn ceramiden?

Ceramiden zijn lipiden (vetmoleculen) die van nature in de huid zitten en maar liefst 50% van onze huidbarrière uitmaken. Het is dan ook geen verrassing dat ceramiden een hoofdrol spelen wanneer je je huid weer een gezonde blos wil geven!

Hoe werken ceramiden?

Ceramiden houden gezonde huidcellen bij elkaar en vormen zo een beschermende laag over de huid. Op die manier wordt vocht ingesloten en worden bacteriën en verontreinigende stoffen van buitenaf geweerd. De huidbarrière kan enkel haar werk doen als ze sterk is en wordt ondersteund. Daarom is een gezond ceramideniveau heel belangrijk!

Helaas kunnen je natuurlijke ceramideniveaus om verschillende redenen uitgeput raken. Oorzaken zijn onder andere veroudering, overdreven scrubben en zelfs de wisseling van de seizoenen. Wanneer ze onder een gezond niveau zakken, kan je huidbarrière gevoelig worden voor droogte en irritatie. En daar zit je niet op te wachten!

De voordelen van ceramiden voor je huid

Een groot voordeel van ceramiden is dat ze schade aan de huidbarrière kunnen herstellen. Een rode, gevoelige en droge huid kan een teken zijn dat die barrière het moeilijk heeft. Zit je met die symptomen? Laat de moed niet zakken! Ceramiden kunnen de barrière helpen te herstellen en houden de huid van binnenuit gehydrateerd.

Ze worden ook gebruikt om de zichtbare tekenen van veroudering tegen te gaan. De rijpe huid ziet er vaak droog en ruw uit, met tekenen van fijne lijntjes en rimpels. Producten met ceramiden helpen ze het kostbare vocht vast te houden, waardoor ze strakker en jeugdiger wordt.

Ceramiden kunnen ook nuttig zijn bij ontstekingsreacties, zoals eczeem, rosacea en psoriasis. Deze aandoeningen kunnen onaangename symptomen veroorzaken, zoals een droge, gebarsten en ontstoken huid. Producten die veel ceramiden bevatten, kalmeren de huid en voorkomen verdere irritatie door externe bacteriën en stressfactoren.

Hoe gebruik je ceramiden?

Ceramiden worden toegevoegd aan talloze verzorgingsproducten, zoals moisturizers, serums en gezichtsmaskers. Ceramideproducten die je even moet laten inwerken, werken nog het best. De ceramiden worden zo optimaal opgenomen en kunnen hun magie verrichten op je teint.

Voor welke huidtypes zijn ceramiden geschikt?

Aangezien ceramiden van nature in de huid voorkomen, heeft elk huidtype er baat bij. Maar omdat ceramiden essentieel zijn om vochtverlies te voorkomen, zijn ze vooral geschikt voor de droge en gevoelige huid.

Hoe vaak moet ik ceramiden gebruiken?

Doorgaans wordt aanbevolen om 1-2 keer per dag een ceramiderijk product aan te brengen om een gezond ceramideniveau te behouden in de huid.

Welke plaats krijgen ceramiden in een skincare routine?

Ceramiderijke producten worden meestal aangeboden in de vorm van een dag- of nachtcrème. Ze zijn dus een van de laatste stappen in je verzorgingsritueel, vlak voor je zonnecrème!

Onze producten met ceramiden:

> van resultatenArticle tags: droge huid, eczeem, frisse teint, hydrateren, ingrediënt, moisturizer, psoriasis, rosacea, skincare