background image
Mijn Winkelmandje
Waarom is vetiver zo populair in herengeuren? – Beauty Center

Waarom is vetiver zo populair in herengeuren?

Gepost op 10/04/2020 in Mannen
Waarom is vetiver zo populair in mannenparfums?

Vetiver is een populaire hoofdrolspeler in heel wat herengeuren. Maar wat is het precies, hoe ruikt het en vooral: welke geuren met vetiver móét je eens uitproberen? Een overzicht.

First things first: wat is vetiver nu eigenlijk?

Vetiver is een tropische grassoort die groeit in vochtige omgevingen zoals moerassige plaatsen en rivieroevers. Het bovenste deel van het gras wordt vooral gebruikt als veevoeder, terwijl de olie vaak wordt verwerkt in (heren)geuren. Vetiver komt vooral voor in India, maar tegenwoordig wordt de meeste vetiver-olie voor commerciële doelen in Haïti geoogst.

Vetiver, of hoe een man zou moeten ruiken

Waar bijna iedereen het over eens is, is dat vetiver de ultieme geur is van mannelijkheid. Sommigen vergelijken de geur met ongemaaid gras op een warme dag, anderen vinden het lijken op wierook en sigaren, nog anderen vinden vetiver dan weer houtachtig of zelfs een beetje zoet. Over een complex geurpalet gesproken ... Net die complexiteit en veelzijdigheid zou vetiver weleens zo populair kunnen maken. Zo populair, dat het ingrediënt in maar liefst 20% van alle herengeuren zou zitten!

Hoog tijd dus om een geur met vetiver toe te voegen aan je geurengarderobe. Dit zijn onze favorieten met vetiver:

Tom Ford Grey Vetiver

Vetiver is een van de favoriete ingrediënten van Mr. Tom Ford himself. Hij zei ooit: “Vetiver is tijdloos, gebalanceerd en heeft een enorme hoeveelheid karakter.” Geen wonder dus dat hij het ingrediënt een hoofdrol gaf in een van zijn populairste geuren ooit! Grey Vetiver van Tom Ford is een elegante, volwassen en moderne geur die naast vetiver ook zongedroogde citrus, rijke kruiden en kostbare houtnoten bevat.

tom ford grey vetiver

Terre d’Hermès Eau Intense Vetiver

De originele Terre d’Hermès met vetiver is al sinds 2006 een echt icoon in de parfumwereld. In 2018 verscheen zijn opvolger in de winkel: Terre d’Hermès Eau Intense Vetiver van Hermès. Met meer vetiver, meer frisheid én meer lef.

Jimmy Choo Urban Hero

Met Urban Hero brengt Jimmy Choo een ode aan de moderne man van de stad. Verfijnd en elegant – nét als het merk Jimmy Choo zelf – maar met een rebels kantje. Hoe hij ruikt? Naar frisse kaviaarlimoen, sensueel hout, rebels leder en elegante vetiver.

Givenchy Gentlemen Only

Gentlemen Only van Givenchy is de geur voor de man die zelfs anno 2020 nog de deur voor een vrouw openhoudt ... of haar favoriete serie voor haar opneemt. Het is een moderne en elegante geur met vetiver, roze bes, nootmuskaat en wierook. Betoverend sensueel, net als de échte gentleman.

Gentlemen only givenchy

Yves Saint Laurent La Nuit de l’Homme

Mysterieus, verleidelijk en extreem verslavend, dat is de houtige en oosterse geur La Nuit de l’Homme van Yves Saint Laurent. Met accenten van zwarte peper, labdanum en vetiver voor de man met verwoestende charme. ’s Nachts is alles mogelijk, en al zéker met deze herengeur ...

la nuit de l'homme van yves saint laurent

INTIMACY Men Classic

INTIMACY Men Classic is nog maar enkele jaren exclusief in onze winkel te vinden, maar het is nú al een klassieker. Het is een krachtige geur die de vrijheid viert met bergamot, basilicum leder en vetiver. Klaar om een nieuw (geur)avontuur te beleven?

intimacy classic