Contact Klantenservice Winkelzoeker
Help! Haaruitval bij mannen, wat doe je eraan? – Beauty Center

Help! Haaruitval bij mannen, wat doe je eraan?

Gepost op 14/03/2024 in Mannen
haaruitval

Haaruitval kan een uitdaging zijn. Zelfs voor de meest zelfverzekerde mannen. Van terugwijkende haarlijnen tot kale kruinen, het is een hele reis. Maar geen zorgen! Met deze tips loop jij straks vol vertrouwen weer over straat!

Wat zijn de oorzaken van haaruitval bij mannen?

Het is een veelvoorkomend probleem voor mannen en vrouwen. Toch komt het bij mannen vaker voor. De meest bekende oorzaak van haaruitval is erfelijkheid. Het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische factoren en hormonale veranderingen in het lichaam. Hormonen spelen namelijk een belangrijke rol in het regelen van haargroei. Een teveel aan testosteron kan ervoor zorgen dat de haargroeicyclus verkort wordt en leidt tot dunner wordend haar.

Wat kan ik doen tegen haaruitval?

Als je last hebt van aanhoudende haaruitval, is het belangrijk om een arts of dermatoloog te raadplegen. Zij kunnen de oorzaak van je haaruitval vaststellen en de juiste behandeling aanbevelen! Daarnaast is stress slecht voor de groei van je haar. Probeer het daarom dus zoveel mogelijk te vermijden. Wat dacht je van eens wat me-time en scalpcare in te plannen? No stress just relax! Als laatste is shampoo een belangrijk onderdeel van je routine. Een nadeel is dat veel shampoos ingrediënten hebben waar je haar niet heel blij van wordt. Let daarom altijd goed op en vermijd stoffen, zoals parabenen, sulfaten en siliconen. Deze stoffen kunnen je haar beschadigen, waardoor je haar in het ergste geval kan uitvallen. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Tip: masseer regelmatig je hoofdhuid dit stimuleert de doorbloeding en helpt ook om de haarzakjes in optimale conditie te houden.

Voeding en lifestyle: beïnvloeden ze je haaruitval?

Ja, voeding en lifestyle kunnen zeker invloed hebben op je haargroei en haaruitval. Het eten van een dieet dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten kan de gezondheid van je haar ten goede komen. Specifieke voedingsmiddelen die goed zijn voor de haargroei zijn onder andere zalm, eieren, noten, groene bladgroenten en volkorenproducten. Je lifestyle mogen we ook niet vergeten! Regelmatig sporten, voldoende slaap en ontspanning zoals meditatie kunnen allemaal helpen en een positieve invloed hebben op gezonde haargroei.

992443
1097450
1097478
1115384
1155179
1097135
881031
947776
1097471
1243493

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!