background image
Mijn Winkelmandje
6 mythes over de mannenhuid ontkracht – Beauty Center

6 mythes over de mannenhuid ontkracht

Gepost op 24/08/2017 in Mannen
Handsome young man is shaving his face and looking at the mirror.Shaving with fun. Rear view of playful young man with shaving cream on his face is standing in front of the mirror and smiling.Young handsome man holds pepper, isolated on white background.

Je hebt er vast weleens eentje gehoord, mythes zoals ‘scrubben is alleen voor vrouwen’. Hoog tijd dus om 6 misverstanden over de mannenhuid eens de wereld uit te helpen. En we vertellen je meteen hoe het dan wél moet!

1

Mythe 1: Mannen hebben een vette huid, en hebben dus geen crèmes nodig.

Het klopt dat de mannenhuid meer olieachtig is dan die van een vrouw, maar dat betekent niet dat mannen geen hydraterende crème nodig hebben. Ook een vette huid kan immers een vochttekort hebben.

Een goede dagcrème zoals de Oil Control Mattifying Moisturizer of de Hydraterende en Matifiërende Gel is dus elke ochtend een must. Je kunt diezelfde crème ook als nachtcrème voor het slapengaan gebruiken.

2

Mythe 2: Puistjes? Daar hebben mannen geen last van.

Mannen hebben een vettere huid en grovere poriën. Die twee factoren vergroten de kans op puistjes en onzuiverheden. Ook het dagelijks scheren kan puistjes veroorzaken, omdat de baardharen in de huid tegen de talgkliertjes duwen waardoor die kunnen ontsteken. Gelukkig kun je heel wat doen om je huid toch zuiver te houden. Een gezonde leefstijl is natuurlijk belangrijk om je huid in topconditie te houden, maar de beste manier om onzuiverheden onder controle te krijgen is via huidproducten.

Mannen zouden daarom twee keer per week een goede scrub zoals Gentle Peeling Smooth Away Cream voor lichaam en gezicht moeten gebruiken, en dagelijks een reiniging met aangepaste formule voor de vettere huid, zoals Oil Control Exfoliating Tonic.

3

Mythe 3: Zonnen vermindert acne.

Een zomers tintje kan de roodheid van acne verdoezelen, maar dat is maar een tijdelijk effect. Bovendien droogt zonnen je huid uit, waardoor die als tegenreactie juist extra talg zal aanmaken – en dat werkt puistjes in de hand. Zonnen met acne kan zelfs littekens veroorzaken!

Zorg dus altijd – en zéker als je last hebt van acne – voor een goede UV-bescherming, zoals Clarins Dry Touch Sun Cream SPF 50. Als je praktisch de hele dag binnen zit, volstaat een dagcrème met zonnefilter zoals SPF 21 Moisturizer. Ga je onverwacht toch wat langer in zon, breng daar dan nog een zonnecrème over aan.

4

Mythe 4: Elke dag scheren is niet goed voor je huid.

Door te scheren verwijder je dode huidcellen. Resultaat: je huid ziet er frisser en jonger uit en je poriën raken minder snel verstopt. Dit dagelijks verwijderen van dode huidcellen zou weleens kunnen verklaren waarom de mannenhuid trager veroudert dan die van de vrouw!

Gebruik wel een goed scheerapparaat zoals deze van Braun, en kalmeer de huid altijd met een aftershave zoals deze After Shave Soother.

5

Mythe 5: Een brandend gevoel na het scheren hoort erbij

Dat brandende gevoel kun je voorkomen door voor het scheren een hete douche te nemen. Zo worden de baardharen zachter en scheer je ze makkelijker af. Een scheerapparaat met meerdere mesjes vermindert bovendien de kans op wondjes.

Heb je een gevoelige huid? Ga dan voor een scheergel in plaats van schuim, die is milder voor je huid. Deze Shaving Gel verandert in een romig schuim voor een extra nauwkeurige scheerbeurt, en de Clinique Aloe Shave Gel bevat aloë om je huid te kalmeren.

6

Mythe 6: Scheren tegen de haargroeirichting geeft het beste resultaat.

Veel mannen denken dat ze het beste scheerresultaat krijgen door tegen de haargroeirichting in te scheren. Maar dat leidt juist tot roodheid, irritatie en ingegroeide haren. Scheer dus altijd met de groeirichting mee.

Gebruik een kwalitatief scheerapparaat zoals deze van Braun en scheerschuim zoals die van Shiseido, en je krijgt een perfect scheerresultaat.Article tags: mannen, verzorging