background image
Mijn Winkelmandje
Zo verwijder je waterproof make-up – Beauty Center

Zo verwijder je waterproof make-up

Gepost op 26/06/2020 in Make-up
Zo verwijder je waterproof make-up

Waterproof make-up is ideaal voor de zomer - maar wel lastiger te verwijderen. Wij laten je zien hoe je het doet, zonder je huid of je wimpers te belasten.

Wat maakt make-up waterproof?

Waterproof make-up heeft een formule waaraan fixerende ingrediënten zijn toegevoegd zoals polymeren en siliconen. Ook bevat waterproof make-up minder water en meer oliën en wassen. Daardoor hecht het product zich beter aan je huid of je wimpers en blijft het moeiteloos urenlang zitten, zonder risico op vlekken, uitlopen of vervagen.

zwembad

Waarom kies je waterproof make-up in de zomer?

  1. In de zomer is waterproof make-up je beste vriend: die is namelijk bestand tegen transpiratie. Laat de airco op je werkplek het afweten? Moet je een sprintje trekken om de trein te halen? Ga je een rondje hardlopen in het park? Geen probleem.
  2. Op vakantie is waterproof make-up ideaal, want je kunt ermee zwemmen. Zo ben je ook aan het zwembad of op het strand op je mooist!
  3. Waterproof make-up is niet alleen bestand tegen water, maar ook tegen hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Hoe warm en vochtig de zomer ook wordt, jouw make-up doorstaat het allemaal!

Hoe moet je waterproof make-up verwijderen?

Je huid reinigen is altijd belangrijk, maar bij waterproof producten nog eens extra. Er kunnen makkelijker restjes achterblijven die je poriën verstoppen of je huid irriteren. Een milde reiniger is niet voldoende om je waterproof kleurtjes te verwijderen. Daarmee moet je lang en stevig boenen en dat is niet zo fijn voor je huid en je wimpers. Waterproof make-up verwijderen lukt het beste met een make-upremover die olie bevat. Olie lost namelijk de fixerende bestanddelen op, waardoor de make-updeeltjes loslaten en je ze makkelijk weg kunt vegen.

Kun je waterproof make-up verwijderen met olijfolie?

Je kent ze vast wel, de trucs uit oma’s keuken. Je make-up verwijderen met olijfolie is er zo eentje. Werkt dat eigenlijk? Olijfolie lost inderdaad keurig de make-updeeltjes op. In zoverre dus een prima oplossing. Het nadeel is wel dat pure olijfolie je huid erg vet en glanzend achterlaat. Daarbij is het niet aan te raden om pure olijfolie te gebruiken op de huid rond je ogen. Een speciale reinigingsolie kun je, in tegenstelling tot olijfolie, wél heel makkelijk van je huid afspoelen en laat geen vettig laagje achter.

Waterproof foundation verwijderen

Gebruik eerst een ICI PARIS XL Gezichtsreinigingsdoekje om alvast een deel van de waterproof make-up te verwijderen. Maak daarna je gezicht nat met water en masseer een reinigingsolie met vingers over je huid. De olie maakt alle make-updeeltjes los, zodat je ze daarna met lauw water weg kunt spoelen. Clinique Take The Day Off Cleansing Oil is geschikt voor alle huidtypes en ook voor contactlensdragers. Bij Novexpert Cleansing Oil With 5 Omegas krijg je een speciale katoenen tissue, die is wasbaar en kun je dus steeds opnieuw gebruiken.

Waterproof oogmake-up en mascara verwijderen

De huid van je oogleden is superdun. Wil je waterproof make-up van je ogen halen, dan moet je dus heel voorzichtig te werk gaan. Kies altijd een speciale reiniger voor waterproof make-up, zoals ICI PARIS XL Oogmake-Upremover of Biotherm Biocils Waterproof Oogmake-Up Remover. Doordrenk twee wattenschijfjes met de remover, leg die op je gesloten ogen en laat ze even liggen. De reiniger krijgt zo de tijd om de make-up los te weken. Daarna kun je oogschaduw en mascara makkelijk en zonder boenen verwijderen. Ook je wenkbrauwen kun je op dezelfde manier reinigen.

Waterproof lippenstift verwijderen

Ook de huid van je lippen is kwetsbaar. Om longlasting en waterproof lippenstift te verwijderen gebruik je een speciale reinigingsgel voor je lippen, zoals Shiseido Eye and Lip Make-Up Remover. Je gaat hetzelfde te werk als bij je ogen: doordrenk een wattenschijfje met de remover, druk dit tegen je lippen en wacht een paar tellen voordat je de lippenstift voorzichtig wegveegt. Herhaal dit totdat je wattenschijfje helemaal schoon blijft en je lippen geen kleur meer afgeven.

Tot slot: eindig altijd met lotion!

Is alle waterproof make-up verdwenen? Vergeet dan niet om je gezicht nog even na te reinigen met een lotion. Anders blijft er een olielaagje achter op je huid dat je poriën kan verstoppen. Lancaster Softening Perfecting Toner en Estée Lauder Perfectly Clean Multi-Action Toning Lotion Refiner halen de laatste restjes remover weg en zorgen ervoor dat je huid perfect voorbereid is op je verzorging.Article tags: foundation, gezicht, how to, lippenstift, make-up, mascara, ogen, oogschaduw, poriën, reinigen, reiniging, transpiratie, wimpers, zomer