Contact Klantenservice Winkelzoeker
The red nail theory: feit of fabel? – Beauty Center

The red nail theory: feit of fabel?

Gepost op 22/02/2024 in Make-up
rode nagels

All over your For You page op TikTok: de red nail theory. BeautyTok spoelt ervan over, maar wat is het? Leer deze nostalgische manicuretrend kennen én ondervind zelf de effecten. Feit of fabel, maakt niet uit! Jij wilt gewoon mooie nagels!

Wat is de red nail theory?

Wil jij meer complimenten van mannen? Draag dan rode nagellak! De red nail theory beweert dat vrouwen met rode nagels meer aandacht krijgen van mannen. Maar hoe komt dit dan eigenlijk? In de jaren 90 waren rode nagels erg populair bij vrouwen, vooral mama’s. Hierdoor verbinden mannen rode nagels met zorgzaamheid en liefde.

De geschiedenis van deze trend

Al eeuwenlang worden rode nagels geassocieerd met vrouwelijkheid en verleiding. In het oude Egypte werden rode nagels gezien als een teken van welvaart. De trend blijft doorgaan en wordt nog steeds gezien als een klassieke keuze. Veel beroemdheden en stijliconen dragen nog steeds graag rode nagellak op de rode loper. Naast de historische betekenis is er ook een wetenschappelijke verklaring voor de aantrekkingskracht van deze kleur. De opvallende kleur wordt namelijk geassocieerd met passie, kracht en energie! Go girl power!

De voordelen voor jou

Het dragen van rode nagellak kan meerdere voordelen hebben. Ten eerste kan het je zelfvertrouwen vergroten en een geweldige boost zijn voor je humeur! Wanneer je rode nagels draagt, val je op en straal je een bepaalde assertiviteit uit. Daarnaast kan het dragen van rode nagellak een glamoureuze toevoeging zijn aan je uiterlijk. Het kan elke outfit compleet maken en voegt een vleugje luxe toe aan je verschijning!

Hoe krijg je mooie rode nagels?

Nagelverzorging is essentieel voor een nagellook! Zorg ervoor dat je nagels schoon zijn en de nagelriemen goed verzorgd. Breng vervolgens een transparante base coat aan om je nagels te beschermen. Daarna breng je twee dunne lagen rode nagellak aan. Belangrijk! Zorg ervoor dat de laag goed droog is voordat je de volgende aanbrengt. Om ervoor te zorgen dat je gelakte nagels langer meegaan, kun je een top coat aanbrengen. Dit zorgt voor een mooie glans en beschermt de nagellak tegen beschadiging.

1259446
1285549
1124330
1179058
1179380
1124232
1285682
1285724

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!