background image
Mijn Winkelmandje
5 trucjes om niets van je product te verspillen – Beauty Center

5 trucjes om niets van je product te verspillen

Gepost op 07/07/2017 in Make-up
Woman applying moisturizer. Skin care treatment and beauty concept.

Tot op de laatste druppel: met deze 5 slimme trucjes verspil je niets en haal je echt alles uit je favoriete verzorgings- en make-upproducten. Bye bye verspillen!

1

Haal het laatste uit je lipgloss

Dompel je lipgloss (dicht!) onder in een glas warm water en laat dit 10 minuten staan. De laatste resten van de gloss zakken zo naar de bodem van je houder, waar je applicator er weer bij kan!

Als je lipgloss écht helemaal op is, hebben wij een vervangtip voor je: de Liquid Lip Plumping Gloss van Clinique die je lippen instant voller doet lijken.  

2

Gebruik álles van je sheetmask

Gooi het zakje van je sheetmask niet weg, want er zitten nog restjes serum in. Die breng je aan op je handen en nagelriemen voor een extra hydratatieboost. Veel sheetmasks hebben uitgespaarde ogen, maar dat stof moet je nog van het masker trekken. Bewaar ze in een afgesloten plastic zakje en gebruik ze later als masker onder je ogen.

Dit fijne sheetmask van KenzoKi hydrateert je huid grondig en maakt haar superzacht.

3

Zet je pomp op z’n kop

Is je foundation, cleanser of serum in een pompje (zoals deze topper van Sisley) bijna leeg? Draai hem om en klop eens op de onderkant, net zoals je bij een lege fles ketchup zou doen.

Als er nu nog geen product uitkomt, kun je de dop losdraaien, aluminiumfolie eronder doen en het pompje op zijn kop zetten. Zo druppelen de laatste restjes in de folie en kun jij je product nog minstens één keer gebruiken.

4

Knip je tube open

Om echt het allerlaatste uit je scrub, foundation, masker of primer in een tube te krijgen, pak je de schaar. Knip de tube halverwege doormidden. De resten haal je er makkelijk uit met een wattenstaafje! Let wel op: je moet dat product dezelfde dag nog gebruiken. Nu de inhoud bloot staat aan de lucht, droogt het uit en kunnen er bacteriën bij…

Helemaal op? Ga dan eens voor dit heerlijke hydraterende gelmasker van Lancôme dat je huid laat ontspannen voor een fluweelachtige en soepele huid.

5

Geef je nagellak een tweede leven

Is je nagellak dik en stroperig geworden? Zet hem dan 1 minuut in een bakje warm water. Als hij dan nog niet vloeibaar is geworden, is het écht tijd om hem weg te gooien.

Jammer, maar dan heb je wel het perfecte excuus om een nieuw exemplaar te shoppen. Wat dacht je van deze leuke kleur van Only You, die bovendien ook nog een heerlijk ruikt naar papaja-mango zodra de lak is opgedroogd?Article tags: ecologisch, make-up