Contact Klantenservice Winkelzoeker
Hot & trending eyeliner game: de graphic eye make-up – Beauty Blog

Hot & trending eyeliner game: de graphic eye make-up

Gepost op 11/04/2024 in Make-up
graphic-eyeliner
@patrickta/Instagram

Gespot op de runway voor spring 2024: graphic eyeliner! Creëer een winged eyeliner met een extra touch in alle creatieve vormen, want ze zijn weer helemaal terug van weggeweest dit seizoen. Benieuwd hoe je het doet? Met deze tips geniet je in no time van intens mooie make-up.

Wat is graphic eyeliner?

Anders dan standaard eyeliner onderscheidt graphic eyeliner zich door zijn creativiteit. Je kan je eigen fantasie laten gaan zonder enige regels. Van grafische vormen tot subtiele lijnen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ook experimenteren met verschillende kleuren en afwerkingen voor een nog persoonlijker resultaat!

How to: hoe creëer je een graphic eyeliner?

Reverse eyeliner

Er zijn duizend manieren om een reverse eyeliner te creëren. Maar de stappen blijven steeds hetzelfde:

Stap 1: Breng je eyeliner aan onder je oog, langs de onderste wimperrand. In een gewaagde bui? Zet een brede, opvallende lijn!

Stap 2: Op zoek naar een extra creatieve touch? Breng glitters aan op je eyeliner voor een sprankelend effect.

TIP! Breng alleen op je bovenste wimpers intens zwarte mascara aan om de eyeliner extra dramatisch te maken.

reverse-eyeliner
@maryamnyc/Instagram

Floating eyeliner

Floating eyeliner is een graphic eyeliner trend die vrij eenvoudig te maken is, vergeleken met de klassieke eyeliner. Floating eyeliner kan vele vormen aannemen – discreet of complex – dus voor ieder wat wils!

Stap 1: Het draait allemaal om de plaatsing. Omdat je je niet hoeft te richten op de buitenste ooghoek, kun je op zoek gaan naar andere flatterende plekken, zoals de binnenste ooghoek, de plooi van je ooglid of zelfs het gebied net onder je onderste wimperrand. Het is aan jou om te beslissen wat voor jou het beste werkt, afhankelijk van de vorm van je ogen. Experimenteer en heb plezier! 

Stap 2: Relax and start! Sommige mensen maken graag snelle bewegingen, maar het is ook mogelijk om in stukjes te beginnen. Hoe je eyeliner er ook uitziet, het is over het algemeen het beste om naar buiten te werken, beginnend vanuit de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek.

Stap 3: Houd een fijn penseel en wattenstaafjes bij de hand om eventuele foutjes weg te werken. Als je een beginner bent zullen er misschien fouten gemaakt worden en vage lijnen getrokken worden, maar er is niets dat een beetje oogmake-up remover niet kan oplossen.

floating-eyeliner
@patrickta/Instagram

Fishtail eyeliner

De fishtail look is een sexy, intense look die gemakkelijk te creëren is.

Stap 1: Trek met vloeibare eyeliner, een lijntje op je ooglid, van binnen naar buiten.

Stap 2: Trek daarna een tweede lijntje op je onderste ooglid, gelijk met je wimpers, naar de buitenste ooghoek toe.

Stap 3: Als je een fout maakt, gebruik dan een wattenstaafje bevochtigd met oogmake-up remover om het lijntje voorzichtig te corrigeren zonder opnieuw te moeten beginnen.

TIP! Sluit je ogen niet zodat je de lijn kunt zien en trek niet aan je ooglid, want dit kan de lijn vervormen!

Wil je een resultaat dat de rode loper waardig is? Gebruik dan lijntjes in verschillende kleuren! Je kunt de eyeliner of het oogpotlood ook vervangen door oogschaduw.

fishtail-eyeliner
Getty Images
1149719
1133696
1147689
1191350
1125338
829273
799950
1294656
1269652
1186177

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!