background image
Mijn Winkelmandje
De beautygeheimen van Bianca Brandolini d’Adda – Beauty Center

De beautygeheimen van Bianca Brandolini d’Adda

Gepost op 21/11/2019 in Make-up
Bianca Brandolini d’Adda over beautygeheimen en body positivity

Model, actrice en stijlicoon Bianca Brandolini d’Adda verklapt haar beautygeheimen en haar visie op body positivity in een intiem interview met Vogue. Ben jij net zo benieuwd als wij?

Ambassadrice

Bianca Brandolini d’Adda is sinds kort het nieuwe gezicht van de Ré-Nutriv lijn van Estée Lauder. Een voor de hand liggende keuze, want Bianca en Estée Lauder delen dezelfde visie op vrijheid en vrouwelijkheid. Toch kwam de samenwerking voor Bianca als een verrassing, vertelde ze aan Vogue: “Ik kende het merk natuurlijk, ik ben ermee opgegroeid. In de badkamer van mijn moeder en oma stonden al producten van Estée Lauder. Het is een hele eer voor mij om dit luxe merk te mogen vertegenwoordigen; dat had ik niet durven dromen.”

Bianca’s beautyroutine

Na modemuze is Bianca nu een beautymuze geworden. Hoe vindt ze dat? “Ik denk dat mode en beauty hand in hand gaan. Ik draag graag kleding waar ik me goed in voel, maar vind het net zo belangrijk om mijn huid goed te verzorgen. Ik hou me nauwgezet aan mijn beautyroutine. Ik gebruik heel zachte producten. Mijn huid reinig ik met reinigingsmilk en lotion. Daarna gebruik ik een serum, een gezichtscrème (altijd met SPF) en een oogcrème.”

Favoriete product

Over haar favoriete product hoeft Bianca niet lang na te denken: “Dat is de oogcrème uit de Ré-Nutriv-lijn. Die breng ik gedurende de dag steeds opnieuw aan, en in een extra dikke laag als moet vliegen. Maar het serum is zeker ook een favoriet. Ik heb het net ontdekt en het was echt liefde op het eerste gezicht!”

Model, actrice en stijlicoon Bianca Brandolini d’Adda verklapt haar beautygeheimen en haar visie op body positivity

Beste beautyadvies

Voor haar werk ontmoet Bianca de beste beauty-experts ter wereld en die geven haar uiteraard hun ultieme beautytips. Zo zal ze nooit vergeten om haar lippen en handen goed te hydrateren en reinigt ze twee keer per dag haar gezicht om haar huid te laten ademen. Maar het beste advies kreeg ze toch van haar moeder: die verbood haar altijd om haar wenkbrauwen te epileren. “Daar ben ik haar erg dankbaar voor. Make-up artists vertellen me ook elke keer dat ik niet aan mijn wenkbrauwen mag komen.”

Natuurlijke look

Inmiddels is Bianca 32 jaar en haar kijk op beauty is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. “Toen ik een jaar of 16 was droeg ik graag veel make-up: een overdosis foundation en heel veel blush … Nu geef ik de voorkeur aan een meer natuurlijke look. Ik durf nu mijn huid te laten zien. Maar ik ben nog steeds wel een groot fan van make-up hoor. En zelfs als ik maar vijf minuten heb voor ik de deur uit moet, breng ik toch een vleugje blush, wat camouflage en een beetje mascara aan.”

Mooi van buiten, mooi van binnen

Mooi zijn van buiten betekent ook: goed zorgen voor je binnenkant. Om er zo stralend uit te zien, let Bianca op wat ze eet. “Ik ben dol op toetjes. Maar als ik er eentje neem, zorg ik er wel voor dat ik het met mijn volgende maaltijd in evenwicht breng. Verder drink ik heel veel water en thee. Dat is voor mij extra belangrijk omdat ik constant vlieg en dus snel uitgedroogd ben. Ik probeer ook elke dag te bewegen. Als ik geen tijd heb om naar de sportschool te gaan, dwing ik mezelf om minstens 20 minuten te lopen.”

Body positivity

Tegenwoordig hoor je veel over diversiteit en body positivity. Vrouwen omarmen hun figuur, hun afkomst en hun leeftijd en zijn trots op zichzelf. Bianca: “We laten de stereotypes steeds meer los, vrouwen worden assertiever en daar ben ik blij om.” Nieuw is body positivity overigens niet: halverwege de vorige eeuw wilde Estée Lauder vrouwen er al van overtuigen dat ze mooi en aantrekkelijk waren, ongeacht hun uiterlijk. “Estée Lauder was de eerste die vrouwen een echte luxe crème met uitzonderlijke ingrediënten aanbood. In haar tijd was zij een soort icoon van vrijheid. Feminisme? Nee, dat was het niet. Zij wilde zichzelf niet op hetzelfde niveau plaatsen als een man want voor haar was het al lang duidelijk: we zijn gelijk.”

Boodschap van Bianca

Welke boodschap heeft Bianca als Re-Nutriv-ambassadeur nog voor ons? “Om plezier te hebben! Gun jezelf kleine luxe momenten, maak er een ritueel van om voor jezelf te zorgen. Zelfs al is het maar vijf minuten per dag, het is het waard ...”