Contact Klantenservice Winkelzoeker
6 slimme tips tegen donkere kringen onder je ogen – Beauty Blog

6 slimme tips tegen donkere kringen onder je ogen

Gepost op 07/04/2017 in Make-up
Cropped shot of a young woman examining her skin in the bathroomhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783545.jpg

Slecht geslapen of te laat naar bed? Gelukkig bezorgen deze tips je met weinig moeite het optische effect van een uur of zes extra slaap. Vaarwel, donkere kringen onder je ogen!

Hoe ontstaan donkere kringen onder je ogen?

Heb je soms last van die vervelende donkere kringen onder je ogen? Dat kan heel wat oorzaken hebben. Zo hebben je genen, je leeftijd en allergieën een impact op de vorming van donkere kringen, maar zijn er ook een aantal factoren waarop je wél zelf een invloed hebt. Als je te weinig of net te veel slaapt, te lang naar een tv- of computerscherm kijkt of te weinig water drinkt, stijgt de kans op donkere kringen onder je ogen. Gelukkig zijn er ook heel wat oplossingen, en die vind je natuurlijk bij ICI PARIS XL!

1) Oogserum: snel oppeppen

Een goed oogserum is z’n geld meer dan waard: even inkloppen rond je ogen en het levert je onmiddellijk een frissere blik op. De actieve stoffen in het serum verminderen de zwelling en zorgen ervoor dat donkere kringen onder je ogen minder zichtbaar worden. Breng de crème of gel aan met je vingertoppen, door de lichte textuur trekt dit snel in.

Een aanrader is Advanced Time Zone Eye Creme van Estée Lauder. De huid rond je ogen wordt onmiddellijk gladder en stralender; donkere kringen, rimpels, lijntjes en kraaienpootjes verminderen. 

rimpels

2) Oogcrème: hydrateren

Oogcrème zorgt voor hydratatie en bescherming van de dunne en delicate huid rond je ogen. Door de crème zachtjes masserend aan te brengen, stimuleer je de onderhuidse circulatie. De doorbloeding verbetert en vocht en afvalstoffen kunnen beter afgevoerd worden. Resultaat? Minder donkere kringen onder je ogen!

Een aanrader is Pep Start Eye Cream van Clinique. Je ogen zien er de klok rond levendig, opgefrist, helder en gehydrateerd uit. In 3 seconden heb je een wakkere, frisse blik.

3) Concealer: neutraliseren

Op donkere kringen breng je voor alle huidtinten best een perzikkleurige concealer aan. Deze neutraliseert namelijk de blauwe of grijze kleur van donkere kringen onder je ogen. Gebruik een kwastje en vervaag vervolgens met je vingertoppen.

Een aanrader is Magic Concealer van Helena Rubinstein. Dankzij minuscule parelmoerdeeltjes en kamille verfrist de concealer de oogopslag.

4) Oogpotlood: opfrissen

Een lijntje wit oogpotlood op de onderste oogrand haalt roodheid en vermoeidheid weg, het wit licht je blik op en zorgt dat je er frisser uitziet. Zo vallen de donkere kringen onder je ogen ineens een stuk minder op! Met een beetje oogschaduw in een lichte champagnetint in je binnenste ooghoek versterk je dat effect nog.

Onze favoriet is het Eye Pencil ‘007 White Beige’ van BE Creative Make Up. Dit kohlpotlood haalt de roodheid rond je ogen weg en bevat een mengsel van was waardoor het heel makkelijk over je huid glijdt.

5) Lippenstift: kleuren

Als je moe bent, zie je er vaak wat bleekjes uit. Begin met een egale basis, bijvoorbeeld met een BB-crème en zorg daarna voor meer kleur met een lichte blush op de appeltjes van je wangen. Een frisse, heldere kleur lippenstift maakt je gezicht meteen levendiger en leidt de aandacht weg van de donkere kringen onder je ogen.

Een aanrader is Rouge Pur Couture ‘N°7 Le Fuchsia’ van Yves Saint Laurent. Deze iconische lippenstift voelt supercomfortabel aan en geeft je lippen een onweerstaanbare satijnglans. 

6) Highlighter: oplichten

Een highlighter geeft vorm en glans aan je gezicht. Breng hem aan op het jukbeen in de richting van je slapen en net onder je wenkbrauwen. Doordat het licht weerkaatst op je gezicht zie je er fris(ser) en uitgeslapen uit. Welke donkere kringen? Maar: overdrijf niet. Klop je poederborstel af en breng het poeder zeker niet aan over je hele gezicht.

Een aanrader is het Highlighting Poeder van BE Creative Make Up, een licht- reflecterend poeder dat je huid instant oplicht en voorziet van een gezonde gloed.