background image
Mijn Winkelmandje
Try the trend: 4 hippe microtrends – Beauty Center

Try the trend: 4 hippe microtrends

Gepost op 11/02/2021 in Make-up
Try the trend: 4 hippe microtrends

Naast de grote fashion- en beautytrends zien we elk seizoen ook opvallende microtrends. Minder groots aanwezig, maar he-le-maal hot! Met welke trend zet jij het voorjaar in?

De start van een nieuw seizoen betekent tegelijk de start van heel wat kersverse fashion- en beautytrends. Zo zagen we al 3 grote make-uptrends voorbijkomen – sunset ombre eyes, glossy lippen en overlined lips – maar er zijn ook heel wat kleinere beautytrends die samen met originele mode de catwalk veroverden. Nu is het aan jou: ga jij voor fake freckles, fluffy brows of glossy eyes als voorjaarslook?

FAKE FRECKLES
1

FAKE FRECKLES

Sproeten zijn dé trend: je ziet ze overal! Kendall Jenner, Meghan Markle en Victoria Beckham showen trots de sproeten op hun huid en op de catwalks zien we volop modellen met zonnevlekjes. Instagram heeft zelfs een speciale filter die jou die prachtige zomersproetjes geeft. Heb jij die ‘zonnekusjes’ niet van nature, dan zijn er ook hacks om ze in real life na te bootsen.

Zo tover jij fake freckles tevoorschijn:

fluffy brows
2

FLUFFY NATURAL BROWS

We gingen al van bushy brows naar perfecte afgelijnde wenkbrauwen. Nu zien we op de catwalk vooral veel natuurlijke brows. Nieuw dit voorjaar is dat je de haartjes mooi naar boven kamt voor extra volume. Om deze fluffy brows te krijgen, kun je in beautysalons terecht voor een ‘wenkbrauw lamination’ waarbij elk haartje met een speciale lotion in de juiste richting gelegd wordt. Een soort permanent voor je brows!

Een andere manier om fluffy brows te creëren, is deze:

Een andere methode is de ‘soap brow’, die je nu overal op Instagram ziet. Daarbij gebruik je een wenkbrauwpenseel en zeep zoals de Zachte Plantaardige Zeep van ICI PARIS XL Nature om je wenkbrauwen op te borstelen. Omdat de zeep opdroogt, worden je wenkbrauwen vanzelf gefixeerd. Mooi meegenomen: door je wenkbrauwen optisch iets op te tillen, lijkt je blik meteen extra open!

OVERLINED LIPS
3

OVERLINED LIPS

Kim Kardashian en Kylie Jenner doen het al langer, maar nu zien we ook bij Acne Studios en Dolce&Gabbana overlined lips. Door de lipliner net buiten de lipcontour te zetten, lijken je lippen voller en sensueler. Je lipliner mag hierbij een tintje donkerder zijn dan je lippenstift. Dat zorgt voor een subtiele schaduw die extra volume creëert.

Kim en Kylie blijven trouw aan nude tinten, maar dit voorjaar is fuchsia dé trendkleur voor je lippen, zoals we zagen op de catwalks bij Tom Ford en Versace. Bij deze knalkleuren is lipliner je anti-smudge verzekering. Voor een strakke lijn werk je vanuit de cupidoboog naar de zijkant. Door het boogje iets ronder te maken, krijg je het gewenste plumping effect. Op zoek naar een knap fuchsia lippotlood? Probeer eens Lip Contour Lipliner ‘Trophy Wife’ van Huda Beauty.

GLOSSY EYES
4

GLOSSY EYES

Het blijft een trend, die perfecte glossy eyelids. In het voorjaar gebruik je hiervoor frisse tinten zoals lila of perzik. Glossy eyes staan prachtig, maar hoe maak je ze zonder dat je oogleden kleverig worden?

We zetten de beste tips voor je op een rij: