Contact Klantenservice Winkelzoeker
Ga voor silky smooth prinsessenhaar! – Beauty Blog

Ga voor silky smooth prinsessenhaar!

Gepost op 23/04/2024 in Haar

Beauty Tips by Pola
Laat je inspireren en adviseren door onze Beauty Editors. Lees hoe zij onze producten ervaren:

Ik heb (op een paar experimenten na) altijd lang haar gehad en vooral een obsessie om het zo zacht mogelijk te krijgen. Mijn oma vertelde mij vroeger dat prinsessen hun haar zo mooi glad kregen door honderd borstelslagen door hun haar te halen. Inmiddels bestaan er talloze producten die ervoor zorgen dat je ook zonder honderd borstelslagen prachtige zijde en koninklijke haren krijgt.

Borstelen en ontwarren

Het is haar-was-dag! Dit is altijd een behoorlijke routine, maar het is toch een heerlijk selfcare momentje en mijn haar is mij altijd dankbaar. Zeker omdat ik regelmatig bij de kapper te vinden ben en mijn haren al jaren highlight, is extra verzorging geen overbodige luxe.
Op haar-was-dag borstel ik mijn haar voor ik ga douchen goed door met de Hair Rituel borstel van Sisley. Dit omdat ik met zo min mogelijk knopen in mijn haar wil gaan wassen. Door de everzwijnharen in deze borstel, ontwar ik mijn haar op een zachte manier en voorkom ik het afbreken van haren.
Eerst heb ik mijn haar twee keer gewassen (één keer om te reinigen en één keer om te verzorgen) en een conditioner gebruikt. Nadat ik mijn haar een tijdje aan de lucht heb laten drogen, borstel ik nogmaals alle knopen uit mijn haar.

1088280

Verzorgen en beschermen

Nadat ik mijn haar helemaal heb uitgekamd, is het tijd voor verzorging. Dat doe ik met het Première Sérum Filler Fondamental van Kérastase. Dit is een product uit hun nieuwste lijn. Het is speciaal voor beschadigd haar door kleuring, hitte of calcium in water dat beschermt tegen breuk en frizzy haar. Ik gebruik ongeveer drie pompjes en verdeel het over mijn haar, maar met name op de uiteinden van mijn haar. Mijn haar voelt direct zachter aan en een ander bonuspunt, het ruikt heerlijk! Het laatste voordeel van het serum is dat je haar beschermd is tegen hitte tot 230 °C, je kunt dus gerust gaan föhnen en stylen!
Voor een complete behandeling gebruik je vooraf nog de pre-shampoo behandeling en herstellende shampoo. Je kunt in plaats van het serum ook de leave-in olie gebruiken!

1293620
1293599
1293634
1293627

Föhnen en stylen

Ik ben klaar om te gaan föhnen en stylen! Omdat mijn haar door het minste zuchtje wind alweer in de knoop raakt, borstel ik mijn haar tijdens het föhnen. Hiervoor gebruik ik de Oval Quick Dry brush van ICI Paris XL. Ondanks dat er al hittebescherming in het leave-in serum zit, vind ik het fijn dat deze borstel open is, dit zorgt voor een gemakkelijke luchtcirculatie waardoor mijn haar snel droogt. Daarnaast ontwart deze borstel ook erg goed. Nadat ik nog een finishing touch heb gedaan met mijn föhnborstel, ben ik klaar met mijn routine. Ik ben enorm tevreden met hoe zacht en soepel mijn haar voelt, echt prinsessenhaar!

1190223

Nog langer resultaat?

Mijn laatste tip om langer resultaat te hebben en om je haar gezond te houden is het dragen van een satijnen bonnet van Satin Beauty Collection tijdens het slapen. Zo’n bonnet wordt voornamelijk gebruikt om krullend haar te beschermen, maar ik heb gemerkt dat mijn steile haar er ook veel baat bij heeft! Dit komt doordat je haar dan niet over je kussen heen wrijft, waardoor het beschermd wordt tegen pluizen.
Een andere optie is een satijnen kussensloop van Satin Beauty Collection, een extra voordeel daarbij is dat je daarmee ook je huid nog eens verzorgt terwijl je slaapt!

1276701
1252859

En zo, met de zorgvuldige routine van borstelen, verzorgen en stylen, eindigt mijn zoektocht naar zijdezacht prinsessenhaar. Met de juiste producten en gewoontes, is het mogelijk om elke dag te genieten van luxueuze lokken. Dus, laat je haar stralen en voel je als een echte royalty!

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!