background image
Mijn Winkelmandje
5 tips voor gezonder en voller haar! – Beauty Center

5 tips voor gezonder en voller haar!

Gepost op 11/07/2022 in Haar

Beauty Tips by @Kristi
Laat je inspireren en adviseren door onze Beauty Editors. Lees hoe zij onze producten ervaren:

haircare-haarverzorging

Mijn haar heeft het vroeger soms zwaar te verduren gehad. Ik verfde het vaak zelf en gebruikte heel veel hitte op mijn haar en vooral veel haarlak. Kortom, ik was niet echt zuinig op mijn haar.. Ongeveer drie maanden na mijn bevalling, begon ik ook nog eens heel veel haar te verliezen. Naar mijn gevoel was mijn haar dun, maar ook droog en dof. Ik heb ondertussen een aantal stappen genomen om weer gezonde lokken te krijgen en deze deel ik graag met jullie!

Scalp treatment van Sisley Hair Rituel

Het is super belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen. Ik koos voor het Revatilizing fortifying serum for the scalp van Sisley Hair Rituel. Dit is een intensief serum die wonderen doet voor je haar. Ik breng het serum na het wassen aan op mijn hoofdhuid en masseer het lichtjes in. Dit doe ik om de twee a drie dagen en ik merk echt dat mijn haar er voller en sterker van is geworden. Ook heeft het mijn haar glanzender gemaakt.

Meer glans dankzij haarmaskers

Iets wat ik vroeger ook nooit deed, maar wat nu onmisbaar is in mijn haircare routine, is het gebruiken van een haarmasker. Sowieso een keer per week breng ik een haarmasker aan. Deze laat ik dan lekker lang intrekken voordat ik het weer uitspoel. Een van mijn favorieten is het Discipline Masque Oleo Relax van Kérastase. Dit masker zorgt ervoor dat mijn haar minder pluist en meer glanst.

Eat your greens

Ik ben ervan overtuigd dat voeding ook een hele belangrijke rol speelt. Dagelijks probeer ik een groene smoothie te drinken met bijvoorbeeld spinazie of andijvie voor genoeg ijzer. Ook probeer ik genoeg noten en zalm te eten voor de gezonde vetten en omega-3!

Satin pillow voor zachter haar

Probeer eens een satijnen kussensloop. Dit maakt zoveel verschil uit. Je haar wordt minder snel vet en je krijgt veel minder snel last van gespleten haarpunten. Ook is dit veel beter voor je huid, dus twee vliegen in een klap. Ik heb zelf het kussensloop van de Satin Beauty Collection. Deze is er ook nog eens in heel veel verschillende kleuren!

Wees voorzichtig met je haar

Ik probeer mijn haar ongeveer twee keer per week te wassen, dus niet te vaak. Als je het te vaak wast, droogt je haar uit en wordt je hoofdhuid juist sneller vet. Ook probeer ik meestal mijn haar gewoon aan de lucht te laten drogen en gebruik ik alleen hitte op mijn haar als dat écht nodig is (als ik bijvoorbeeld naar een feestje ga).

Tip: Op TikTok staat het vol met heatless hairstyles waar ik vaak inspiratie uit haal.

> van resultatenArticle tags: beauty editor, beauty tips, dof haar, gespleten haarpunten, gezond haar, glanzend haar, haar, haarmaskers, haarroutine, haarserum, haarverzorging, haircare, haircare routine, hoofdhuid, kerastase, satin pillow, sisley hair rituel, sterker haar, tips, verzorging, voller haar, zacht haar