Contact Klantenservice Winkelzoeker
Van hoofd tot hart: zo is een parfum opgebouwd! – Beauty Center

Van hoofd tot hart: zo is een parfum opgebouwd!

Gepost op 15/12/2023 in Geuren

Ontdek de fascinerende wereld van parfumopbouw, waar de betoverende topnoten je meteen verleiden. Duik dieper in de rijke hartnoten, bepalend voor de geuridentiteit, en de basisnoten die de ziel van je parfum vormen. Leer ook waarom zorgvuldig bewaren essentieel is voor een langdurige geurervaring.

Topnoten: de eerste indruk

Ontmoet de rocksterren van je parfum: de topnoten! Zij zijn verantwoordelijk voor die allereerste indruk en zijn net als een flitsende opening van een concert. Citrusnoten zoals citroen, sinaasappel, limoen en bergamot zijn de artiesten die meteen je aandacht vastgrijpen. Maar pas op, na 10 minuten nemen ze een backstage pass en verdwijnen subtiel!

1186296
1095595
1158644
1166106

Hartnoten: de kern van je parfum

Als de topnoten backstage zijn, is het de beurt aan de hartnoten. Ze zijn rijker en langer aanwezig. De hartnoten zijn de kern van elke parfum en gaan de identiteit bepalen, waardoor deze fase het belangrijkste is. Ze staan ongeveer een uurtje in de spotlights voordat ze mengen met de basisnoten. De 2 grootste geurenfamilies zijn bloemen zoals rozen, jasmijn en gardenia en spice it up met kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

1256387
1272578
24214
1109140

Basisnoten: vastgelegd in je geheugen

De basisnoten vormen de ziel van je parfum. Als fundering smelten ze andere ingrediënten samen en creëren ze de indruk die in je geheugen blijft hangen. Ze dragen het parfum wel 4 uur of langer en ruiken het meest intens. Hoe meer basisnoten zoals houtachtige tonen een parfum bevat hoe langer de show blijft duren.

1258116
1266376
1198224
1260251

Hoe bewaar je parfum het beste?

Vermijd zonlicht! Door zonlicht kan je parfum anders gaan ruiken waardoor je deze dus best in een kast zet en het liefst ook in de originele verpakking. Keep it cold! Het klinkt misschien wat raar om je parfum in de koelkast te bewaren, maar het werkt echt! Warmte gaat je parfum namelijk sneller verouderen en dan kun je je nieuwe favoriete parfum snel weggooien. Daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van!

TIP: Wikkel je parfumflesje eerst in aluminiumfolie om de koelte goed te verspreiden.

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!