Contact Klantenservice Winkelzoeker
De kunst van fragrance zoning – Beauty Center

De kunst van fragrance zoning

Gepost op 11/12/2023 in Geuren

Door specifieke geuren te gebruiken in verschillende delen van je huis kun je verschillende emoties oproepen. Volg onze tips over hoe je huisgeuren kunt gebruiken om je gevoelens aan te spreken.

Wat is fragrance zoning?

Onze reukzin is verbonden met onze emoties en geheugen. Denk er eens over na, je kunt op straat lopen en door een parfum meteen denken aan het gevoel dat je had op vakantie of iemand die je dierbaar is. De te­rm ‘fragrance zoning’ betekent dat je verschillende geuren gebruikt in verschillende delen van je huis of tijdens verschillen­de momenten van je dagelijks leven. Door verschillende geuren over verschillende ‘zones’ te verspreiden, kun je de stemming, productiviteit en zelfs je emotionele toestand beïnvloeden. We raden ook wat specifieke geuren aan die perfect passen in verschillende zones, zodat je elke dag mindfulness kunt ervaren.   

Geluk in de gang

De gang is het begin van je huis en de eerste zone die gasten ruiken, misschien nog wel belangrijker, waar je elke dag mee te maken hebt als je komt en gaat. Daarom is het heerlijk om een geur te kiezen voor je gang die je blij maakt om thuis te zijn. Een combinatie van interieurspray en geurstokjes werkt het beste. Interieurspray is vooral handig om ongewenste geurtjes te maskeren en meteen weer schoonheid te doen uitstralen, terwijl geurstokjes voor een langdurig geurthema zorgen voor de entree van je huis.

1163033

Geef je slaapkamer energie

Op het moment dat je wakker wordt, wordt ook je brein actief, inclusief je reukvermogen. Zet geurstokjes in je slaapkamer waardoor je ’s ochtends met een positieve geur wakker wordt. Kies een kruidige citrusolie, zoals de olie van zoete sinaasappel en citroengras om je brein te stimuleren en je dag goed te beginnen. De private collection savage garden luxe geurstokjes zijn ideaal omdat het zoete, maar op citrus gebaseerde vetiver combineert met de energieke en frisse noten van muskaatsalie om je humeur en energieniveau een boost te geven voor de donkere ochtenden wanneer je wel wat extra motivatie kunt gebruiken.

1186583

Pas je badkamerroutine aan

Door de juiste geur te kiezen, kan je badkamer een kalmerende of energieke ruimte worden waar je je emoties in balans kunt brengen. Als je een zware dag hebt gehad en een bad nodig hebt om tot rust te komen, kies dan voor een kaars op basis van vanille, zoals de Private Collection Sweet Jasmine Scented Candle die ideaal is om sfeerlicht te verspreiden en comfort uit te stralen. Omgekeerd, als je jezelf moet oppeppen voor de komende dag, kan de geur van je badkamer helpen. Frisse, opwekkende geuren zoals the Ritual of Karma kunnen je helpen je alerter te voelen.

1186548
1245838

Maak van je woonkamer een onvergetelijke plek

Natuurlijk is de keuze voor een geur belangrijk en heel persoonlijk. Het is belangrijk dat de geur van de ruimte waar je herinneringen maakt positief en blijvend is. Jujube is de perfecte geurnoot hiervoor, omdat het bekend staat om het kalmerend vermogen en het verminderen van angst en het verhogen van de stemming; precies de geurherinnering die je wilt dat gasten hebben over hoe ze zich voelden in je huis. De Ritual of Jing geurstokjes zijn een show-stopper door de zwoele mix van lotusbloem en jujube en door hoe ze er in je huis uitzien

1110092
1276386
1110092
1276379
1046357

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken van dit merk? Neem dan snel een kijkje op de pagina van Rituals!