Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over perfume layering en jouw persoonlijke signatuurgeur – Beauty Blog

Alles over perfume layering en jouw persoonlijke signatuurgeur

Gepost op 12/03/2024 in Geuren

Een unieke geurcreatie dragen die niemand anders heeft? Ontdek de wereld van perfume layering! Leer hoe je parfums kunt combineren en creëer jouw eigen persoonlijke signatuurgeur.

Wat is perfume layering?

Op zoek naar een unieke geur? Probeer dan perfume layering! Hierbij bouw je een geur op in verschillende laagjes aan de hand van 2 of meerdere parfums. Nog niet helemaal overtuigd? Door verschillende geurnoten en geurfamilies te mixen en blenden kan je een hele bijzondere en nieuwe geur creëren!

Hoe layer je parfum?

Natuurlijk kan je alle parfums combineren die je maar wilt. Wil je toch graag een paar richtlijnen? Wees gerust! Als eerste kun je kijken of je parfums hebt die gemeenschappelijke noten hebben. Is de topnoot van meerdere favoriete parfums jasmijn? Perfect! Daarnaast is het een regel dat je eerst de parfum met zware noten zoals vanille, musk en amber spuit omdat deze een overheersend karakter hebben. Om dan vervolgens een parfum aan te brengen met fruitige of bloemige noten. Als je meer een fan bent van het avontuurlijk aanpakken hoef je hier geen rekening mee te houden

Tip: wacht tot de eerste parfum droog is voor dat je de volgende aanbrengt!

Heb je nog graag een visuele how to voor perfume layering? Onze beauty experts laten verschillende combinaties zien in slechts enkele seconden! 

De voordelen van perfume layering

De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt onbeperkt experimenteren en nieuwe combinaties ontdekken, zodat je je eigen perfecte mix kunt samenstellen. Hierdoor kan je je eigen persoonlijkheid en stijl uiten met een signature geur die niemand anders heeft. Doordat je meerdere producten combineert, blijft de geur langer op je huid waardoor je veel langer kan genieten!

Perfume layers stappenplan

Basic layering: parfum + additionele producten

Er zijn genoeg andere producten naast parfum die je voor layering kan gebruiken. Denk maar aan bodylotions, oliën, crèmes. Breng na je douche een royale hoeveelheid lotion aan en spray daarna het bijpassende parfum eroverheen. Wil je nog een extra finishing touch? Breng dan een haarparfum aan van dezelfde lijn!

1082407
1017349
1017342
1017335

Medium layering: parfum + bodymist

Gebruik eerst je bijpassende bodyspray om daarna het parfum op je pulse points zoals polsen, achterkant van je oren en nek aan te brengen. Door de combinatie zorg je ervoor dat de geur zich goed verspreidt en extra lang blijft hangen.

934455
1267202

Advanced layering: parfum + parfum

Voor de ultieme ervaring gebruik je verschillende parfums. Begin met een kleine hoeveelheid van beide en bouw dit rustig op totdat je de gewenste intensiteit hebt bereikt.

1151070
1090387
1193590
BP_1090394
1290414
1289672
1288685
BP_1151973

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!