background image
Mijn Winkelmandje
De klassiekers op een rij: geuren toen en nu – Beauty Center

De klassiekers op een rij: geuren toen en nu

Gepost op 13/09/2019 in Geuren
Klassiekers in een modern jasje: iconische geuren toen & nu

We gaan even terug in de tijd, toen je misschien nog niet eens geboren was. Toen al droegen dames Anaïs Anaïs van Cacharel en stond bij heren Le Mâle in het badkamerkastje. Deze geuren hebben een verhaal en daar duiken we even in.

Iconische geuren met een verleden

Sommige parfums bestaan al zo lang, dat ze haast een levensverhaal te vertellen hebben. Wist je bijvoorbeeld dat Opium van Yves Saint Laurent al in 1977 gelanceerd werd? Dit parfum gaat dus al 42 jaar mee en is nog steeds immens populair! In de loop der tijd is de verpakking, de flacon en misschien ook wel de inhoud van deze klassiekers in een nieuw jasje gestoken, maar nog steeds zijn het stuk voor stuk geuren die met veel liefde vandaag gedragen worden. Misschien staat zelfs jouw lievelingsgeur hier wel tussen?

Opium: een geur met een verleden

Modeontwerper Yves Saint Laurent lanceerde in 1977 zijn eerste vrouwengeur Opium. Dit zorgde voor heel wat commotie wereldwijd: de naam, verwijzend naar een drug, werd gezien als controversieel, maar juist door die ophef werd de geur immens populair! Opium was én is een bedwelmend, exotisch parfum van kruiden, fruit, vanille en houtaroma’s. De rode flacon met gouden details is in de loop der jaren wat moderner geworden, maar straalt nog steeds een en al luxe uit.

Opium van Yves Saint Laurent

Legendarisch: Anaïs Anaïs van Cacharel

De legendarische bloemengeur Anaïs Anaïs stond misschien al bij je oma in de badkamer? In 1985 werd de geur voor het eerst uitgebracht. De weldadige geur van Cacharel was een tijd de meest verkochte parfum ter wereld en nog steeds dragen vele vrouwen haar met liefde. In 2014 werd Anaïs Anaïs opnieuw gelanceerd, in een modernere flacon. Ook werd L’Original aan de naam toegevoegd. De Eau de Toilette bevat noten van lelies, jasmijn, ylang-ylang, roos, musk, mos en amber.

Anaïs Anaïs van Cacharel

Cool Water: een duik in helderblauw water

Natuurlijk behoort Cool Water van Davidoff tot de iconische geuren. De herengeur werd uitgebracht in 1988 en is sindsdien een topfavoriet. De blauwe flacon met daarin de frisse geur doet denken aan een duik in een helderblauwe zee. In de loop der jaren is de Cool Water lijn uitgebreid met een vrouwengeur, geurvariaties en limited editions. Cool Water is een echte klassieker en de favoriete geur van vele mannen over de hele wereld.

Cool Water van Davidoff

L’eau D’Issey: Het parfum van water

Ontwerper Issey Miyake werd in 1990 benaderd door cosmeticamerk Shiseido om een geur te ontwikkelen. Miyake reageerde hierop dat hij niet hield van geuren, maar van water. En zo ontstond het idee voor L’eau D’Issey: een geur waarbij water en bloemen samenkomen. De flacon is geïnspireerd op het uitzicht dat Miyake eens had vanuit zijn appartement in Parijs: in de verte hing de volle maan precies boven de Eiffeltoren. Kan je je dit uitzicht inbeelden als je naar de flacon kijkt?

L’eau D’Issey van Issey Miyake

De herentorso van Jean Paul Gaultier

De stoere, sensuele geur Le Mâle van Jean Paul Gaultier bestaat sinds 1995 en is sindsdien een van de bestverkochte herengeuren in Europa. Je kent vast wel iemand in je omgeving die deze geur draagt. Het is een parfum die veel mensen, zowel mannen als vrouwen, heel aantrekkelijk vinden. Le Mâle is uitgevoerd in een blauwe herentorso met horizontale strepen over het bovenste deel. Deze iconische flacon is altijd hetzelfde gebleven, al wordt de torso af en toe in een ander, 'limited edition'-jasje gestoken.

Le Male van Jean Paul Faultier

De ster onder de iconische geuren

Wist je dat Thierry Mugler zijn carrière begon als modeontwerper? In 2002 zei hij de modewereld gedag, maar geuren bleven hem interesseren en hij lanceerde in 1992 zijn allereerste geur. Tot nu is Angel vanwege de flacon letterlijk de ster onder de iconische geuren. Het is een zoete geur met pure chocolade, vanille, honing en karamel. Je zou ‘m bijna opeten! Bijna twintig jaar later bracht Mugler een vernieuwde versie van Angel op de markt. Dit keer een eau de toilette met de bekende zoete geur, maar ook nog noten van roze peperkorrels, cederhout en witte muskus. Natuurlijk is het opvallendste aan Angel de flacon: een schitterende ster waarvan sommige zelfs navulbaar zijn.

Angel van Mugler