Contact Klantenservice Winkelzoeker
Geuren kiezen en langer doen ruiken, zo doe je dat! – Beauty Center

Geuren kiezen en langer doen ruiken, zo doe je dat!

Gepost op 16/08/2022 in Geuren

Beauty Tips by @Irma
Laat je inspireren en adviseren door onze Beauty Editors. Lees hoe zij onze producten ervaren:

Gabrielle Chanel

Een parfum zegt veel over mijn stemming en mijn persoonlijkheid. Maar daarnaast doet een parfum ook veel met jou of met een ander. Een parfum creëert herinneringen en roept emoties op. Laten we ons even heerlijk in de wereld van geuren dompelen. Welke geuren maken mij blij of geven mij net dat extra zelfvertrouwen? Ben je ook benieuwd? Lees dan mee!

Wat zegt je geurgaderobe over jou?

Eigenlijk kies ik iedere dag opnieuw welke geur bij mij past die dag. Dat kan zijn dat ik kies voor een vrolijke bloemengeur als ik een training ga geven of een iets zachtere geur voor als ik naar kantoor ga. Ook s ’avonds na het douchen kies ik een geur waar ik rustig van wordt. Het is net als je keuze voor je kleding, een geur pas je daarop aan. Ik hou wel van geuren die niet iedereen draagt. Zo kan ik toch een beetje mijn persoonlijkheid onderstrepen. Mijn geurgaderobe staat voor vrouwelijk, vrolijk en sensueel.

Mijn favoriete geurfamilies !

Alle geuren zijn onderverdeeld in een geurfamilie om zo gemakkelijker je keuze te kunnen maken in het gigantische aanbod.  In de winkel zijn alle beauty advisors getraind op de geurfamilies en zo hou je een beetje overzicht want er zijn natuurlijk mega veel geuren in het assortiment.

Mijn favoriete geurfamilies zijn: bloemig, houtachtig en amber. Wil jij ook weten wat jouw favoriete geurfamilie is? Kijk dan eens naar de fragrance finder en ontdek waar jouw favoriete geuren onder vallen.

Geuren voor bijzondere gelegenheden

Als ik met vakantie ga zoek ik altijd 2 nieuwe dingen uit. Een nieuw boek en een nieuwe geur! Ik probeer met het uitzoeken van de geur iets uit het land waar ik heen ga te dragen. Deze zomer staat Italië op de agenda en kies ik voor een hele frisse stralende zachte Citrusgeur. Het leuke is dat als ik later de geur weer ruik, dan ben ik weer een beetje terug in Italië. Zo creëer ik herinneringen voor het leven.

Op het moment dat we weer een hele nieuwe training lanceren draag ik ook weer een nieuwe geur. Zo helpt een geur mij weer aan al die speciale momenten terug te denken. Ik kan niet wachten om weer iets nieuws uit te zoeken.

Wat kun je doen om je parfum langer te ruiken?

Je wilt natuurlijk net als ik je geur de hele dag ruiken. Met een eau de toilette of een eau de parfum ruik je het parfum een bepaalde tijd. Nu kun je een paar dingen doen om je parfum te intensiveren.

Helaas is er niet van iedere geur een bodylotion of crème, maar als er een bodylotion van is zou ik je echt aanbevelen deze erbij te gebruiken. Daarmee verleng je de geur en kun je er de hele dag van genieten.  Soms is er ook een haarparfum die je kunt gebruiken om je haar ook te parfumeren zonder dat het je haar uitdroogt of vet maakt. Bv. van de geur Gabrielle Chanel is een haarparfum. Als je het haarparfum bij je geur gebruikt ben je zeker dat je de geur de hele dag ruikt. Heerlijk!

Wat als je allergisch bent voor geparfumeerde bodyproducten?

Een lichaamshuid is vaak droog en heeft dan ook minder “houvast voor je parfum”. Soms hoor ik dat mensen een gevoelige lichaamshuid hebben. Dan kun je ook altijd niet geparfumeerde body crèmes gebruiken. Zij zorgen dan niet voor die extra geuropbouw maar houden wel jouw favoriete geur extra vast op de huid.

Parfumeer altijd op plaatsen waar je huid warm is; je hals, decolleté, binnenkant van de armen en polsen. Ook een beetje op je strijkplank voordat de gaat strijken, heerlijk! Zo val je in slaap met je favoriete geur subtiel om je heen.

Mijn geurgarderobe:

BP_870349
BP_910123
BP_571834
BP_400264