Contact Klantenservice Winkelzoeker
5 tips om je gouden tan vast te houden – Beauty Center

5 tips om je gouden tan vast te houden

Gepost op 09/07/2019 in Skincare
woman leg with suntan cream on her skin.

Nu je die gouden gloed ein-de-lijk te pakken hebt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met deze tips verleng je de houdbaarheid van je tan – zelfs als de zomer al lang voorbij is.

Bereid je huid voor op je zonnebad

Het ritueel om je gouden tan te bewaren begint al vóórdat je er eentje hebt! Voordat je de zon ingaat, moet je je huid immers goed scrubben zodat je sneller en egaler bruint.

Ook na het zonnen moet je blijven scrubben om dode huidcellen te verwijderen, anders wordt je huid wat dof en droog. Kies dan wel voor een milde scrub die je bruine kleurtje er niet afhaalt. Vapeur de Riz van Kenzoki is bijzonder zacht en geeft je een fluweelzachte huid.

Gebruik een douchecrème

Als je huid gebruind is, moet je haar goed blijven hydrateren om te voorkomen dat ze gaat vervellen – want dan gaat je tan verloren. Kies daarom voor hydraterende douchecrèmes in plaats van -gels.

Deep Comfort Body Wash van Clinique heeft een heerlijk smeuïge textuur die je huid reinigt zonder de vochtbalans te verstoren. Ideaal voor je droge zomerhuid!

Clinique comfort bodywash

Hydrateren als levensmotto

Als je één ding onthoudt, laat het dan dit zijn: hydrateren, hydrateren, hydrateren! Les de dorst van je huid van binnenuit, en drink heel veel water. Gebruik ook hydraterende crèmes en maskers op je gezicht, en geef je lichaam twee keer per dag een vochtbad met lotions en crèmes om je tan zolang mogelijk vast te houden.

Deze droge olie van Nuxe heeft een subtiel shimmereffect voor nog meer glow en mag je ook op je haar gebruiken.

Zet in op aftersun

Aftersun helpt je huid om vocht vast te houden en op die manier celvernieuwing te stimuleren. Aftersun gaat ook vervellen tegen en helpt dus indirect je gouden gloed te beschermen.

Er bestaan zelfs aftersuns met speciale ingrediënten die melanineproductie stimuleren en je kleur helpen te behouden, zoals Filorga UV Bronze Aftersun. Die voedt en hydrateert je huid met mineralen, oliën en hyaluronzuur.

Filorga UV Bronze Aftersun voedt en hydrateert je huid met mineralen, oliën en hyaluronzuur.

Smul je bruin

Je kunt je zomerse tint een handje helpen door slim te eten. Kalkoen, ei, zalm, avocado en amandelen stimuleren de aanmaak van melanine – en dus je tan.

Ook bètacaroteen helpt je gouden gloed te verlengen. Bètacaroteen zit bijvoorbeeld in wortel, kool, broccoli, mango en mandarijn. En vergeet ook tomaten niet: die kunnen zonneschade herstellen!