Contact Klantenservice Winkelzoeker
Waarom zijn serums en dag- én nachtcrèmes nodig? – Beauty Center

Waarom zijn serums en dag- én nachtcrèmes nodig?

Gepost op 10/04/2017 in Skincare
29_HB_174916160

Bovenop een hydraterende dagcrème en verzorgende nacht- crème is een serum onmisbaar bij je dagelijkse huidverzorging voor een stralende en gezonde teint. Maar waarom?

Verschillende behoeftes

Overdag heeft je huid andere behoeftes dan ’s nachts waardoor crèmes andere ingrediënten bevatten om daarop te kunnen inspelen. Een serum onder je dag- of nachtcrème geeft haar een extra boost en speelt in op een specifieke behoefte van je huid.

Serums voor die extra boost

Een serum zorgt voor net dat beetje extra dat je huid laat stralen. Doordat een serum specifiek op één behoefte (anti-aging, pigmentvlekken, hydratatie of radiance) inspeelt, ondersteun je jouw huid heel specifiek. Als je huid bijvoorbeeld droog aanvoelt of schilferig is, gebruik je een hydratatieserum. Zo geeft je haar die een extra boost waar nodig is.

Dagcrèmes voor de ultieme bescherming

Overdag is je huid hard aan het werk om zich te beschermen. Invloeden als uv-straling, TL-licht en airconditioning zorgen ervoor dat ze sneller vocht verliest en uitdroogt. Een dagcrème helpt om het vochtgehalte op peil te houden. Daarnaast zorgt SPF ervoor dat ze beschermd wordt tegen de schadelijke straling van de zon.

Nachtcrèmes voor herstel en hydratatie

Tijdens de nacht is de huid bezig met herstelwerkzaamheden. Het afscheiden van afvalstoffen en het weer op peil brengen van alle natuurlijke huidfuncties gebeurd terwijl jij lekker ligt te slapen. Nachtcrèmes spelen in op dit herstel en hebben daarom andere ingrediënten dan dagcrèmes.

Onze aanraders: