background image
Mijn Winkelmandje
Alles over lavendelolie in je skincare – Beauty Center

Alles over lavendelolie in je skincare

Gepost op 01/06/2022 in Skincare
Flat lay composition with lavender flowers and natural cosmetic on pink concrete background

Je hebt vast wel eens gehoord van lavendelolie in de wereld van geneeskunde, parfums en aromatherapie. Maar het is ook een krachtig ingrediënt voor huidverzorging! Ontdek hier alle voordelen van deze veelzijdige olie en hoe je ze opneemt in je beautyroutine. 

Wat is lavendelolie?

Lavendelolie is een etherische olie uit de bloemen van de plant Lavandula angustifolia.

De voordelen van lavendelolie voor je huid

Lavendelolie wordt geprezen om haar krachtige aanpak van acne. Haar antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen werken harmonieus samen om bestaande puistjes te behandelen en de aangetaste zone te kalmeren.

Omdat lavendelolie ontstekingsremmend werkt, bestrijdt en verlicht ze ook de pijnlijke huid. Ook mensen met eczeem en psoriasis kunnen baat hebben bij deze olie, omdat ze jeuk en roodheid verlicht en zichtbare acnelittekens vermindert.

Lavendelolie staat er ook om bekend de ouderdom te bestrijden, omdat ze zoveel antioxidanten bevat. Dit ongelooflijke ingrediënt bestrijdt de vrije radicalen die cellen beschadigen en vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Zo remt ze de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels. 

Hoe gebruik je lavendelolie?

Je kunt deze krachtige olie op veel manieren gebruiken. Je kunt ze om te beginnen plaatselijk aanbrengen. Doe gewoon een paar druppels op een watje en dep dat op de probleemzone. Je kunt de olie ook verdunnen door ze toe te voegen aan een minder krachtige, dragende olie zoals kokos- of jojobaolie. Je geniet zo van extra voordelen!

Zie je het niet zitten om lavendelolie in haar pure vorm te gebruiken? Geen nood. Het zit in talloze huidverzorgingsproducten, van reinigers tot moisturizer. Raadpleeg in dat geval de verpakking om te weten hoe je het product moet gebruiken. 

Voor welke huidtypes is lavendelolie geschikt?

Lavendelolie kan met haar ontstekingsremmende kracht een gunstig effect hebben op de acnegevoelige huid. 

Jammer genoeg is lavendelolie ook een veel voorkomend allergeen. Doe dus zeker eerst een test op een klein stukje huid.

Hoe vaak moet ik lavendelolie gebruiken?

Als je lavendelolie goed verdraagt, is het veilig om deze gewoon op te nemen in je dagelijkse routine. Dat kan puur en plaatselijk zijn, of verdund in een dragende olie. Misschien zul je wel wat moeten experimenteren met de frequentie, om te ontdekken wat je huid nodig heeft.

Welk plekje krijgt lavendelolie in je huidverzorgingsroutine?

Dit hangt volledig af van hoe je de olie gaat gebruiken. Puur of onverdund kan de olie het beste als laatste stap in je routine gebruikt worden. Die volgorde wordt aanbevolen omdat olie door dagcrèmes en serums kan dringen, maar niet omgekeerd.

Onze producten met lavendelolie: