background image
Mijn Winkelmandje
Vervangt pro-age binnenkort de term anti-age? – Beauty & YOU

Vervangt pro-age binnenkort de term anti-age?

Gepost op 14/02/2020 in Skincare
Van anti-age naar pro-age: dit is de nieuwste trend in skincare

Voor eeuwig jong? Nee bedankt! De ouder wordende vrouw van vandaag wil een stralende huid zonder te proberen om de tijd te slim af te zijn. Maak kennis met de nieuwste anti-anti-agetrend: pro-age!

Pro lachrimpels, pro genieten, pro jij

In tijden waarin een botoxbehandeling bijna even normaal is als een kappersbezoek en de overgefilterde Instagram face de nieuwe norm wordt, zien we – gelukkig maar – ook een tegenbeweging. Meer en meer vrouwen opperen dat élke vrouw mooi is, wat haar huidskleur, kledingmaat of leeftijd ook is. En waarom zouden we ons ook moeten schamen voor die cijfers op ons paspoort? Ouder worden, hoort namelijk bij het leven en (lach)rimpels zijn herinneringen aan mooie momenten. Een inspirerende ambassadrice van deze pro-agebeweging is de veertigjarige Evi Hanssen, die haar leeftijd omarmt met trots.

De 50-plusser als rolmodel

Ook op de catwalk en in campagnes voor mode- en beautymerken is er steeds meer plaats voor de 50-, 60- en 70-plusser. Denk maar aan de 76-jarige Joni Michell die haar gezicht een tijd geleden leende aan Saint Laurent, voormalig topmodel Christy Turlington (51) die een catwalkcomeback maakte voor Marc Jacobs of de 71-jarige Maye Musk (jep, de mama van Tesla-baas Elon!) die nu zelfs meer modellenwerk doet dan in haar jonge jaren.

Pro-age in de badkamer

Geen wonder dus, dat ook skincaremerken meer en meer inspelen op deze veranderende visie op ouder worden. Pro-age vervangt stilaan de term anti-age, want vrouwen willen niet langer eeuwig jong zijn, ze willen op een gezonde manier mooi ouder worden. Rimpels en fijne lijntjes moeten niet meer angstvallig verstopt worden, maar mogen gezien worden. De 50-plusser van vandaag is actiever, fitter en zelfbewuster dan ooit en wil – terecht! – trots zijn op haar leeftijd.

Ze laat anti-rimpelcrèmes bewust links liggen, en kiest voor skincare die haar een gezonde, stralende en sterke huid geeft. Zoals bijvoorbeeld: