background image
Mijn Winkelmandje
5 mythes over skincare ontkracht! – Beauty & YOU

5 mythes over skincare ontkracht!

Gepost op 31/05/2019 in Skincare
Close up photo of cute nice sweet lovely pretty lady with her shoulders she isolated on pastel beige background with copy space for text look aside hold chin by hand

Kokosolie een wondermiddel voor de huid? Pore strips het redmiddel tegen mee-eters? Geloof deze beauty mythes niet! Wij helpen 5 veelvoorkomende schoonheidsfabeltjes voor eens en voor altijd de wereld uit.

Mythe 1: Kokosnootolie is een goede moisturizer

Haarmasker, tandenbleker, moisturizer; even leek het alsof kokosnootolie hét antwoord was op al je beautyvragen. Niets bleek minder waar. Kokosolie werkt als een dik, vettig laagje op de huid, waardoor deze niet meer kan ademen. Hierdoor kunnen poriën verstopt raken en puistjes ontstaan. Kokosnootolie als moisturizer? Niet doen dus! Gebruik liever een product dat wel het beste voor heeft met je huid, zoals de Hydra-Essentiel Moisturizer van Clarins. Hydrateert, voedt de huid én laat de huid ademen. 

Mythe 2: Met porie strips zijn mee-eters verleden tijd

Hoe bevredigend het ook is om zo’n strip van je neus of kin te halen en alle ‘mee-eters’ op de strip te zien, echt goed is het helaas niet. Wat je op een strip ziet zijn geen mee-eters, maar haartjes, dode huidcellen en talg die je op een ruwe manier hebt verwijderd. Regelmatig porie strips gebruiker zorgt ervoor dat de beschermende barrière van de huid verstoord raakt, wat de huid kwetsbaar maakt voor irritaties en roodheid. Weg met die strips! Toch van die mee-eters af? Maak dan je huid op een milde manier schoon. Bijvoorbeeld met de Blackhead Solutions Self Heating Blackhead Extractor van Clinique. Doeltreffend zonder de huid te beschadigen. 

Mythe 3: Met een eerste bruin laagje op de huid verbrand je niet meer in de zon

Een hardnekkige mythe waar we allemaal wel eens ingetrapt zijn. Snel nog onder de zonnebank gaan voordat je op zomervakantie gaat. Even dat eerste laagje bruin creëren, zodat je op vakantie niet meer kunt verbranden. Een fabeltje. Je kunt dat eerste laagje bruin vergelijken met een zonnebrandproduct met SPF 3. Veel te weinig dus. En dan hebben we het nog niet eens over hoe slecht de zonnebank voor je huid is. Gewoon altijd goed smeren dus. Kies bijvoorbeeld voor de Soleil Bronzer Zonnebrandmist van Lancôme. Een spray met SPF 30 die de huid tegelijkertijd een schitterende bronzed glow geeft. Zo kun je beschermd en toch met een bruin laagje op vakantie! 

Mythe 4: Je moet zonnebrandcrème 15-30 min. voordat je de zon in gaat opsmeren, zodat deze kan activeren

Deze mythe zou betekenen dat een zonnebrandcrème de eerste 15-30 minuten niet zou werken. Onzin natuurlijk. Wel is het zo dat je het product het beste 15 minuten van te voren op kunt smeren, puur en alleen om het goed te kunnen laten drogen en het zo een gelijkmatig laagje op de huid achterlaat. Maar activeren? Fabel. De Sun Milk van Biotherm is een handige spray met SPF 50 die gelijkmatig aanbrengt en snel opdroogt, waardoor de huid direct zacht aanvoelt en beschermd is. Spread the word! 

Mythe 5: Poriën openen, sluiten en kunnen van grootte veranderen

Geef toe: hoeveel producten heb jij in de badkamer staan die poriën zouden moeten verkleinen? De mythe over het vergroten, openen of sluiten van poriën gaat al heel wat jaren mee, maar de waarheid is dat de grootte en zichtbaarheid van poriën voornamelijk genetisch bepaald is. Wel kan een verstopte porie groter ogen dan een schone porie. Je huid schoon houden met een milde reiniger kan dus zeker effect hebben. De Purefect Skin Cleansing Gel van Biotherm is hiervoor ideaal! Just porefect!