Om onze webshop gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken, gebruiken wij cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Vul merk- /productnaam of eancode in
 • Home
 • Parfums
 • Verzorging
 • Make-up
 • Accessoires
 • Mannen
 • Elektro
 • Bestsellers
 • Acties & Gifts
 • Cadeau ideeën
 • Merken
 • Gratis proefjes bij elke bestelling
 • Gratis afhalen bij ICI PARIS XL
 • Gratis levering en retour
 • Veilig online betalen
 • SPF = BFF  (ja, echt je állerbeste vriend in de zon)

  We weten het allemaal: in de zon moet je je huid beschermen als je niet wil dat je sneller veroudert. Zonnefilters of SPF’s vind je ondertussen ook in dagcrèmes en make-up, maar is dat wel genoeg? En wanneer schakel je toch beter over op een zonnebrandcrème? Vijf vragen én antwoorden over het verzorgen van je huid in de zon.

  1. Wat betekent ‘SPF’ precies?

  SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’ of zonnefilter. De zonnefilter in je zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je langer in de zon kunt zitten zonder te verbranden door UVB-straling, de factor vertelt je hoe lang precies. Als je een lichte huid hebt, dan wordt die na ± 10 minuten in de zon al rood en verbrand je. Stel dat je een crème met SPF 15 smeert, dan kun je 15 keer zo lang in de zon zitten, 150 minuten dus. Met SPF 25 zal dat 250 minuten zijn.    

  2. Welke SPF heb ik nodig?

  Hoe bleker je huid, hoe hoger de factor die je nodig hebt. Heb je een heel licht huidtype, met roodachtig haar en sproetjes, dan heb je in de zon SPF 30 tot 50 nodig. Voor een lichte huid is dat SPF 30, voor een lichtgetinte huid die sneller bruint, wordt factor 20-30 aangeraden. Getinte huidtypes hebben genoeg aan een SPF lager dan 20. Toch zegt je huidtype niet alles. Als je op vakantie in de zon rondloopt, heb je natuurlijk een hogere SPF nodig dan op een bewolkte Nederlandse dag.

  Voor een heel lichte en bleke huid:

  Een beschermende emulsie met SPF 50 beschermt de gevoelige huid. Deze hoge factor is ook een aanrader als je huidverkleuringen of pigmentvlekjes hebt.

  LANCASTER SUN BEAUTY DRY OIL FAST TAN OPTIMIZER SPF50

  Voor een lichte huid:

  Met een lichte melk hydrateer je niet alleen, als je er eentje kiest met een SPF die hoog genoeg is, geef je je huid ook nog extra bescherming.

  TAKE SHELTER - UVA/UVB SPF30 PA+++ SUNSCREEN AND ENVIRONMENTAL SHIELD

  Voor een lichtgetinte huid:

  Een moisturizer met minimaal factor 20 biedt jouw huid op dagelijkse basis de bescherming die je nodig hebt.

  SOLAIRE SPRAY FLUIDE SPF20 150ML

  Voor een lichtgetinte tot donkere huid:

  Ook al word je gemakkelijk bruin en verbrand je niet zo snel, toch is een verzorging met een SPF een aanrader. Zo veroudert je huid minder snel.

  SUNLEŸA G.E. AGE MINIMIZING GLOBAL SUN CARE SPF 15

  3. Wanneer is een dagcrème met SPF niet meer voldoende?

  Een SPF in je dagcrème is geen luxe, maar zeker in de zomer een must. Een dagcrème met SPF is de perfecte bescherming tegen huidveroudering, rimpels, couperose en pigmentvlekken. Toch is de bescherming ervan op een bepaald moment niet meer hoog genoeg. Ben je de hele dag veel in de zon, dan zou je je zonbescherming om de twee uur opnieuw moeten aanbrengen. Om de beschermingsfactor te halen die je SPF aangeeft, moet je bovendien heel royaal crème aanbrengen. Breng je op een dag een aantal uur door in de zon, dan is een zonnebrandcrème echt wel nodig. Ook de plaats waar je bent, speelt een rol: hoe dichter bij de evenaar, hoe rechter de zon op je huid valt en hoe sterker de straling. Dan heb je een hogere beschermingsfactor nodig, terwijl dagcrèmes of make-up meestal een lagere factor hebben.

  4. Kan ik een dagcrème met SPF én make-up met SPF over elkaar aanbrengen?

  Jazeker! Want het is juist goed om op zonnige dagen boven je dagcrème met SPF ook make-up met SPF aan te brengen. Wanneer de zon fel schijnt is het dus een goed idee om een poeder met SPF te gebruiken om je make-up even bij te werken. Zo krijg je niet alleen een verzorgde uitstraling, maar krijgt ook je zonbescherming een update.

  5. In welke crèmes en make-up zit al een SPF verwerkt?

  Primers, dagcrèmes, BB-crèmes, foundations, oogcontourcrèmes, poeders of lippenbalsems: je vindt ze ondertussen allemaal met SPF, zodat je jezelf nog beter tegen de zon kunt beschermen.

  1

  Een getinte dagcrème combineert de voordelen van een dagcrème met een beetje extra kleur, zonder dat je verder nog make-up nodig hebt. Het resultaat is heel natuurlijk.

  DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE MAKEUP SPF10

  2

  Een BB-crème combineert heel wat voordelen in één product: hydratatie, verheldering, egalisatie en dus ook bescherming tegen de zon.

  PERFECT HYDRATATING BB CREAM

  3

  Heb je pigmentvlekjes of verkleuringen, dan maakt een CC-crème je teint egaler. Door er eentje met een hogere SPF te kiezen, kun je nieuwe vlekjes voorkomen.

  CITY MIRACLE

  4

  Gevoelige couperoseplekjes en de dunne huid
  onder je ogen kun je beschermen
  met een concealer met SPF.

  THE RADIANT CONCEALER SPF 25

  5

  Een vloeibare foundation met SPF is vlot te vinden, van natuurlijk tot heel dekkend.

  EVEN BETTER MAKEUP SPF15

  6

  Met een compacte foundation met SPF werk je overdag je make-up én je zonbescherming even bij.

  UV PROTECTIVE COMPACT FOUNDATION

  7

  Een compact poeder met SPF zorgt er niet alleen voor dat je niet glimt, maar je kunt het ook heel de dag door gebruiken om je zonbescherming op peil te houden.

  CLINIQUE SUN SPF 30 MINERAL POWDER MAKEUP FOR FACE

  8

  Een oogcontour met SPF beschermt ook de tere huid rond je ogen tegen de zon.

  ANTI-AGING EYE CREAM SPF 15

  9

  Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook je lippen hebben bescherming tegen de zon nodig, een lippenbalsem met SPF kan natuurlijk ook.

  TARGETED PROTECTION STICK SPF35

  10

  Ook een mannenhuid heeft bescherming nodig, ook
  al is die dikker. Een dagcrème met SPF is
  ook voor hem een aanrader.

  UV DEFENSE SPORTFLUIDE VISAGE HYDRATANT SPF30

  Bekijk hier meer beauty tips & inspiratie >>

  Naar boven
  Sluiten
  Sluiten
  Sluiten