Om onze webshop gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken, gebruiken wij cookies. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Vul merk- /productnaam of eancode in
 • Home
 • Parfums
 • Verzorging
 • Make-up
 • Accessoires
 • Mannen
 • Elektro
 • Bestsellers
 • Acties & Gifts
 • Lente tips
 • Merken
 • Gratis proefjes bij elke bestelling
 • Gratis afhalen bij ICI PARIS XL
 • Gratis levering en retour
 • Veilig online betalen
 • Bruinen zonder zon en zonder strepen!

  Met de volgende slimme tips vermijd je de ‘bruinen-zonder-zon-blunders’ en stap
  je vlekkeloos gebruind de lente in.

  1. Oefening baart kunst!

  Het geheime ingrediënt van zelfbruiners heet DHA of dihydroxyacetone. Dat is een stof die de buitenste laag van de huid tijdelijk kleurt. Bruinen zonder zon is de meest veilige manier om je huid een kleur te geven. DHA beschadigt je huid niet en leidt niet tot tekenen van vroegtijdige huidveroudering. Het enige nadeel aan zelfbruiners is dat het best wat oefening vergt om ze feilloos aan te brengen, maar met de volgende tips lukt het je zeker.

  2. Kies de juiste kleur

  Een bruinen-zonder-zon-formule reageert op elke huid anders. Het is dus best mogelijk dat de crème die zorgt voor een natuurlijke tint bij je zus, niet geschikt is voor jou. Onze Beauty Advisors helpen jou graag om het juiste product te kiezen, dus kom gerust naar de winkel als je hierover twijfelt. Je test het product het beste uit  op een moment waarop je nog niet meteen naar buiten wil met een kleurtje. Op die manier is het niet zo erg als het resultaat niet helemaal is wat je ervan verwacht had.

  Wat je ook kan doen is je persoonlijke selftanner creëren. Hiervoor gebruik je zelfbruinende druppels die je  aan je dagcrème of bodymilk toevoegt. Op die manier bepaal je zelf hoe verzorgend en hoe intens van tint je selftanner is. Het maakt niet uit of jouw verzorging nu bestaat uit crème-, gel- of olietextuur. Deze wonderdruppels matchen met alles. Van sommige producten bestaan er ook verschillende varianten: voor een bleke of iets donkere huid. Kies een tint die past bij jouw huidskleur en het risico op een onflatterende tint daalt zienderogen. Wie van nature een erg bleke huid heeft, , kan het best een product gebruiken dat geleidelijk aan een bruine kleur opbouwt.  Je gebruikt deze crèmes of bodylotions elke dag en je huid zal geleidelijk aan een bruine tint opbouwen.  Het voordeel aan deze formules is dat fouten (zoals vergeten plekjes) nauwelijks opvallen, want een volgend laagje DHA trekt alles weer recht. Het nadeel is dan weer dat je enkele dagen moet wachten op een mooie zomerse kleur.

  LA MER FACE AND BODY GRADUAL TAN
  van La Mer

  LA MER FACE AND BODY GRADUAL TAN

  Deze hydraterende zelfbruiner voor je lichaam en gezicht zorgt langzaam en subtiel voor een gelijkmatige, natuurlijke bruine tint. 


  SELF TANNING CONCENTRATE FOR FACE
  van Lancaster

  02. MEDIUM - A WEEK IN IBIZA SELF TANNING CONCENTRATE FOR FACE

  Speciaal voor je gezicht: een karamelkleurige fluide, versterkt  met soft-focus pigmenten voor een stralende bruine tint. Verkrijgbaar in de versies light, medium en intense.

  3. Begin met een schone lei

  Je mag nog zo goed je crème aanbrengen, als de ondergrond van je fake kleurtje niet egaal is, zal je bruine tint dat ook nooit worden.  Je kan niet vroeg genoeg beginnen met je huid voor te bereiden op een selftanner.  Scrub de lichaamsdelen die je wil kleuren elke dag onder de douche en hydrateer je huid ook  dagelijks met een body lotion. Zo ga je de dode huidcellen te lijf die de bruinopwekkende stof DHA te sterk absorberen, waardoor onregelmatigheden ontstaan.  Besteed tijdens het scrubben extra aandacht aan je ellebogen, knieën, enkels, voeten en nagelranden. Dat zijn  verzamelplaatsen voor dode huidcellen, die gegarandeerd te intens kleuren als je ze niet eerst scrubt en hydrateert. Wil je op zeker spelen? Smeer dan na  een bruinen-zonder-zon- sessie de ruwste plekken in met body lotion. Dat verdunt plaatselijk de DHA-concentratie.

  4. Crème, gel, spray of druppels?

  Heb je een vrij droge huid, kies dan voor een selftanner in crèmevorm. Een gel is frisser en beter geschikt voor een iets vettere huid. De iets minder geduldige types kunnen het beste kiezen voor een spray.  Wil je een extra verzorgende selftanner  voeg dan zelfbruinende druppels toe aan je verzorgingscrème. Blijf na een mislukt bruinen-zonder-zon-experiment niet gewoon bij de pakken neerzitten, maar test alternatieven of kom naar de ICI PARIS XL winkel waarbij onze Beauty Advisors een uitgebreid advies kunnen geven.  

  5. Leer de kunst van het juist aanbrengen van een zelfbruiner

  Niet alleen de keuze van het juiste product maar ook de manier waarop je een zelfbruiner aanbrengt is bepalend voor het resultaat.  

  Tips voor het aanbrengen van een selftanner op je gezicht

  Gebruik op je gezicht nooit een zelfbruiner voor het lichaam. Een product voor het gezicht bevat minder DHA, zodat het resultaat subtieler en natuurlijker oogt.

  Vermijd je haargrens en wenkbrauwen. Bescherm deze zones met een vette crème die een barrière vormt tussen je huid en het DHA.

  Breng de zelfbruiner aan zoals een gewone crème en werk het product goed uit naar de zijkanten van je gezicht. Gebruik eventueel een watje om nadien het geheel nog eens te egaliseren.

  Vergeet nooit na het aanbrengen je handen goed te wassen en maak de randjes onder je nagels grondig schoon. Gebruik een scrub om de kleur op je handpalmen te verwijderen.   

  FLASH BRONZER FACE GEL
  van Lancôme

  FLASH BRONZER FACE GEL

  Deze luchtige gel geeft je gezicht meteen een subtiele zonnegloed.

  AQUA-SERUM AUTOBRONZANT
  van Biotherm

  AQUA-SERUM AUTOBRONZANT

  Dit product is een krachtige combinatie van een hydraterend serum en een zelfbruinende formule.

  SELF SUN FACE BRONZING GEL TINTED
  van Clinique

  SELF SUN FACE BRONZING GEL TINTED

  Deze selftanner is getint zodat je meteen kan zien of hij gelijkmatig  aangebracht is.

  Tips voor het aanbrengen van een selftanner op je lichaam

  Breng nooit een zelfbruiner aan onmiddellijk na een epileer- of scheerbeurt. Het is belangrijk dat je je poriën de tijd geeft om weer te sluiten en te herstellen.

  Wacht na het douchen minstens een kwartier voor je het product aanbrengt zodat je huid perfect droog is.  

  Houd je vingers gesloten terwijl je het product insmeert om strepen te vermijden.

  Met twee dunne laagjes crème bereik je een egalere teint dan met één dikke laag.

  Vergeet ook nu niet je handen en nagels goed schoon te maken.

  ADDITION CONCENTRÉ
  ECLAT CORPS
  van Lancôme

  ADDITION CONCENTRÉ ECLAT CORPS

  Deze vloeibare zelfbruiner voeg je in een zelfgekozen dosis druppels toe aan je eigen bodylotion.

  TAN & TONE

  van Biotherm

  TAN & TONE

  De twee fasen formule heeft zowel een zelfbruinende als
  verstevigende werking. 

  AUTOBRONZANT HYDRATANT BODYCREME
  van Sisley

  SUPER SOIN AUTOBRONZANT HYDRATANT BODYCREME

  Deze zelfbruinende lichaamsverzorging heeft een langdurende hydraterende werking.

  Naar boven
  Sluiten
  Sluiten
  Sluiten